Högre utbildning på college och universitet
Empowering young people since 1958
Globala studier

Globala studier

Drömmer du om att arbeta med samhällsfrågor, konflikthantering, politik eller bistånd? Då ska du titta lite extra på någon av de utbildningar som faller under kategorin internationella relationer, eller det som vi kallar International Studies.

Internationella studier är ett tvärvetenskapligt ämne, man kan säga att det är ett samlingsbegrepp för flera olika ämnesområden. Du som väljer en utbildning under den här kategorin studerar ofta historia och samhällsvetenskap för att du ska få en djupare förståelse för hur samhället hänger ihop och varför det ser ut som det gör i dag.

Ämnesområdet omfattar även juridik och ekonomi, två viktiga byggstenar i samhället. Studenter som väjer den här studieinriktningen är ofta intresserade av omvärlden och har som mål och ambition att på något sätt göra skillnad i världen, i stor eller liten skala.

Att studera utomlands är ett självklart val, om du är intresserad av omvärlden och samhället. Vad kan passa bättre än att själv vara en del av ett kulturellt utbyte när det är detta du studerar? Din utlandsvistelse kommer att ge dig en extra dimension på din utbildning och göra att du får ut ännu mer av dina studier.

Omdömen