Högre utbildning på college och universitet
Discover You - in a new language
Mode, media och Design

Mode, media och Design

Kreativitet utvecklas bäst i inspirerande miljöer. När du studerar mode, media eller design genom oss kan du vara säker på att du gör det på rätt plats. Oavsett vilken skola du väljer studerar du i inspirerande miljö tillsammans med andra som också älskar att skapa och se idéer och tankar växa till färdiga produkter.

Under en utbildning i mode får du fördjupa dig inom områdets historia och även lära dig analysera, förstå och förutspå trender. En modeutbildning kan också innehålla kurser inom mönsterkonstruktion och sömnad. Ämnesområdet media kan sammanfattas med kunskapen om hur man når ut med sitt budskap på bästa sätt och hur olika informationsflöden fungerar.

Begreppet design kan även förklaras som formgivning. Du studerar färg och form med syftet att ge ett föremål eller en miljö en väl fungerade form, att underlätta dess användning, att optimera materialåtgången och att ge den ett tilltalande yttre.

Studerar du mode, media eller design utomlands så kommer du att få ett internationellt nätverk som kommer att bli mycket användbart i framtiden.