Högre utbildning på college och universitet
Santa Barbara City College

Santa Barbara City College

Study Abroad Plus

Santa Barbara City College (SBCC) valdes 2013 till USA:s bästa community college av The Aspen Institute. En av motiveringarna till utmärkelsen var att undervisningen på SBCC leder till lyckade studieresultat som förbereder studenterna för studier på högre nivå. Gör som tusentals andra svenskar och plugga i Santa Barbara!

Anmäl dig till ett infomöte

Kontakta oss

Att studera vid Santa Barbara City College

Santa Barbara City College med sina 20 000 studenter är våra studenters eviga favorit och det är enkelt att förstå varför. Kursutbudet är enormt, campus är fantastiskt fint, studentlivet fartfyllt och klimatet är perfekt. Skolan har två sammanlänkade campus som ligger precis vid Stilla havet. Här hittar du din studieinspiration i modernt utrustade lokaler, eller ute i den varma solen bland palmer och motiverade ungdomar från både USA och hela världen.

Aktivt studentliv på campus

SBCC:s engagerade lärarkår är högst uppskattad av studenterna, likaså de små klasserna och skolans personliga studentservice. Studier på Santa Barbara är det perfekta första steget in i college-världen och här väntar ett aktivt studentliv på dig. Gå med i något av skolans många idrottslag eller engagera dig i en förening. SBCC har bland annat lag i basket, amerikansk fotboll och friidrott. Det finns även teater- och musikgrupper som sätter upp egna produktioner. Närheten till Los Angeles och Hollywood märks på kreativiteten i staden. Varje år anordnas till exempel SBCC Film Festival, en högst uppskattad festival av både studenter och besökare.

Kurser vi erbjuder vid Santa Barbara City College

Ditt boende i Santa Barbara

I Santa Barbara bor du antingen i lägenhet eller i en villa tillsammans med andra studenter. Boendena ligger på gångavstånd från skolan, stadens härliga stränder och downtown. Du bor också nära kollektivtrafik och bra förbindelser om du vill åka utanför stadskärnan.

De lägenheter vi erbjuder består vanligen av ett vardagsrum, två sovrum, kök och badrum. För att det ska vara bekvämt för dig att flytta in på en gång är alla lägenheter möblerade och har ett utrustat kök, gratis wifi och tillgång till tvättstuga.

Du kan också dela en villa med andra studenter. Villorna är möblerade, med utrustade kök, tillgång till wifi och tvättstuga. Antal rum varierar mellan de olika villorna. Gemensamt för alla boenden är att du bor tillsammans med andra STS-studenter – ett trevligt sätt att från första stund få nya vänner.

Boende ingår

Studentboendet i Santa Barbara är inkluderat i STS paketpris under den första terminen. Om du vill bo kvar under termin två kan du lämna in ett önskemål om det till oss på STS Study Abroad.

Akademisk examen

På denna skola kan du ta en associate’s degree. När du studerar med STS kan du välja att redan från början söka till en utlandsutbildning som ger en akademisk examen, eller bygga på med det under pågående studier.

Associate's Degree

En associate’s degree är en högskoleexemen som du normalt sett uppnår efter två års studier. Denna examen ser man oftast på amerikanska college men även länder i Europa och några universitet i Australien använder denna examensnivå.

Detta ingår

 • Boende ingår första terminen
 • STS-personal på plats
 • Aktiviteter och välkomstmöte
 • Pre departure-möte
 • Studierådgivning
 • Skolavgift
 • Hjälp att söka visum
 • Hjälp att söka CSN
 • Tips och råd om stipendier
 • Introduktionsdagar på skolan
 • Betyg från skolan
 • STS-diplom

Priser

Längd
Period
Pris
1 akademiskt år
Höst 2019
157 450 kr
1 termin
Höst 2019
100 450 kr

Ansök

Vi hjälper dig att komma iväg utomlands och påbörja din drömutbildning. Efter att din ansökan är inskickad kontaktar vår erfarna personal dig för att besvara alla frågor du har kring studierna, CSN, studentlivet, kurserna och mycket mer!

Vi ser fram emot att hjälpa dig – vi kontaktar dig inom kort!

Självklart är ansökan inte bindande.

Om dig/studenten