Högre utbildning på college och universitet
Empowering young people since 1958
San Diego

San Diego

San Diego är en kuststad i södra Kalifornien. Det är USA:s åttonde största stad och Kaliforniens näst största. Här lever du i ett härligt medelhavsklimat, med sol och jämn, varm, temperatur året om.

Staden grundades av spanjorerna och tillhörde länge Mexiko, vilket man kan se på många ställen. I charmiga Old Town kan du uppleva mexikansk kultur och du som gillar mexikansk mat kommer att älska det stora restaurangutbudet med fantastisk mat till bra priser.

Downtown San Diego är stadens hjärta. Här kan du promenera runt bland trendiga restauranger, unika butiker och populära musikklubbar. Du tar dig också lätt från stadskärnan till andra delar av staden. Har du ett intresse för design måste du se till att besöka Little Italy, där även riktigt gott kaffe utlovas.

Omdömen

Din fritid i San Diego

Det finns många ställen där du kan dyka, lära dig surfa, paddla kajak eller bara ha en picknick vid havet i San Diego. Ett av de mest populära strandområdena är La Jolla, som ibland kallas San Diegos juvel. Om du vill få en omväxling från strandlivet kan du i stället ta dig till Balboa Park, USA:s största urbana kulturpark, för en heldag.

Här kan du njuta av konserter och filmvisningar, delta på ett yogapass, eller kanske besöka det berömda San Diego Zoo. För dig som gillar äventyr och friluftsliv finns det många fina leder som passar för löpning, hiking och cykling. Att åka ut och campa är också populärt bland våra studenter i San Diego. Du hittar du garanterat något som passar just dig och din livsstil här.