Högre utbildning på college och universitet
Empowering young people since 1958
Berkeley College

Berkeley College

Vill du plugga i New York? Ansök till Berkeley College och tillbringa dina dagar på en skola med campus mitt i myllret på Manhattan. Din karriär börjar här!

Att studera vid Berkeley College

Berkeley College har en tydlig businessprofil som lockar studenter från hela världen. Skolan har sedan 1931 etablerat nio olika campus i New York och New Jersey. Via STS Study Abroad studerar du på Midtown Manhattan Campus, nära Fifth Avenue och Central Park, i New York.

Plugga mitt på Manhattan

På East 43 och East 41 hittar du Berkeley College. Läget kan knappast vara bättre, här är du verkligen mitt på Manhattan. Utanför skolan hittar du teatrar, shoppingcenter och kända museum. Du kommer känna av den sanna New York-pulsen och njuta av att vara en del av den, varje dag. College-livet i New York är som ingen annanstans och här har du en enorm chans att knyta viktiga kontakter inför din framtida karriär. Kanske sitter du själv på ett kontor i en skyskrapa med utsikt över hela staden en dag?

Små klasser och personlig undervisning


Den sju våningar höga huvudbyggnaden har ett bibliotek högst upp, med en härlig utsikt och mysig studiemiljö. Klasserna på Berkeley College är små och undervisningen är personligt inriktad. Lärarna har flera års erfarenhet från arbetsmarknaden och du får massor med handfasta tips och kunskap om det amerikanska näringslivet. Skolan har bra studentservice dit du kan vända dig med frågor som rör både det akademiska och det praktiska.

Kurser på Berkeley College, New York

  • Business
  • Fashion Merchandising & Management

Läs mer om utbildningar på Berkeley College

Akademisk examen

På denna skola kan du ta en associate’s degree eller en bachelor’s degree. När du studerar med oss på STS Study Abroad kan du välja att redan från början söka till en utlandsutbildning som ger en akademisk examen, eller bygga på med det under pågående studier.

Associate's Degree

En associate’s degree är en högskoleexemen som du normalt sett uppnår efter två års studier. Denna examen ser man oftast på amerikanska college men även länder i Europa och några universitet i Australien använder denna examensnivå.

Bachelor’s Degree


I Australien, Nya Zeeland och de flesta länder i Europa består en bachelor’s degree vanligtvis av tre års studier, medan den i USA för det mesta omfattar fyra års studier. En bachelor’s degree består generellt av ett huvudområde, som kallas major.

Boka rådgivning

Vi kommer att hjälpa dig komma iväg utomlands och påbörja din drömutbildning. Efter att din ansökan är inskickad kontaktar vår erfarna personal dig för att besvara alla frågor du har kring studierna, CSN, studentlivet, kurserna och mycket mer!

Vi ser fram emot att hjälpa dig – vi kontaktar dig inom kort!

Självklart är ansökan icke-bindande.