Högre utbildning på college och universitet
Empowering young people since 1958
New York

New York

New York är staden som aldrig sover, full av energi och puls och sedan länge symbolen för USA och den amerikanska drömmen. Här samlas människor med olika bakgrund och nationalitet, vilket gör staden otroligt spännande att bo i. Att uppleva New York är lite som att uppleva hela världen i miniatyr.

Förutom storstadspuls med kaféer, restauranger, välkända affärskedjor och små, unika butiker finns det också en hel del naturområden. I Central Park finns skogspartier och konstgjorda sjöar, och hit kommer du garanterat ofta att gå för att plugga. Kontrasten mellan stadens gator, kantade av skyskrapor och människor, och lugnet på vissa platser i parken är påtaglig. I New York är det verkligen möjligt att få allt.

Omdömen

Din fritid i The Big Apple

Du som väljer att studera i New York kommer troligen att önska att du kunde vara vaken dygnet runt, för att hinna med allt roligt som finns att göra. Frihetsgudinnan, Rockefeller Centre, Empire State Building, Broadway, Museum of Modern Art (MoMA) – listan över sevärdheter kan göras hur lång som helst. Du kommer dock snabbt att bocka av alla turistattraktioner och snart bekanta dig med staden som en riktig New Yorker med dina nya amerikanska vänner. Fester på takterasser, middagar på trendiga (men ännu okända) restauranger och löpturer längs med Hudson River och Central Park väntar på dig i New York.