Högre utbildning på college och universitet
Empowering young people since 1958
Boston

Boston

Boston är huvudstad och den största staden i delstaten Massachusetts på USA:s östkust. Boston är världens främsta universitetsstad med giganterna Harvard och MIT i topp. I staden finns 52 college och universitet och här bor närmare 220 000 studenter. Du kommer därför få den bästa tänkbara studietiden här. Du kommer vara omgiven av ambitiösa och smarta personer som, precis som du, vill ta sig fram inom antingen akademin eller i näringslivet. Boston är ett viktigt center för båda områdena.

Det var i Boston och New England som de tidigaste kolonisatörerna steg i land, och här startade också USA:s frigörelse från England. Hamnstaden spelade en viktig roll under den amerikanska revolutionen. Blandningen mellan gammalt och nytt märker man i hög grad av idag. Vacker arkitektur i New England-stil lever kvar bland moderna skyskrapor. De klassiska så kallade Brownstone-husen skapar en charmig känsla du garanterat kommer uppskatta. Att du dessutom kan ta dig till New York med bara tre timmars bussresa är också en av fördelarna med att bo i Boston.

Våra college och universitet

Omdömen

Din fritid i Boston

Boston är en livlig stad, full av rörelse. Detta inte minst tack vare det stora antalet studenter som bor och verkar här. Du kommer ha fullt upp på fritiden, med studentevenemang, konserter, event och många nya vänner.

Många museer erbjuder gratis inträde vissa dagar i veckan och du kan besöka någon av Bostons vackra parker eller marknader på din fritid. Du kan även hitta en del gratis sightseeing-turer till kända platser, vilket kan vara kul när du är ny i staden.

Oavsett om du gillar sport eller inte måste du passa på och gå och se kända lag såsom Boston Red Sox i baseball och Boston Bruins i ishockey spela. En match på välkända Fenway Park är en genuin amerikansk upplevelse du kommer att älska.