Högre utbildning på college och universitet
Empowering young people since 1958
Storbritannien

Studera i Storbritannien

Om du vill studera på universitet eller college utomlands är det få saker som slår att studera i Storbritannien. Här finns mängder av college och universitet runt om i hela landet. Storbritannien har någonting för alla, oavsett om du är ute efter storstadslivet, en avslappnad livsstil vid havet eller gröna kullar och vackra öppna fält. Storbritannien är dessutom känt för sina utbildningar i världsklass och här finns flera av världens bästa universitet.

Var vill du studera?

Omdömen

Att studera i Storbritannien

Att studera i Storbritannien kommer ge dig mängder av fördelar, både på ett personligt plan och senare i karriären. Utbildningarna är bland de bästa i världen och alla universitet har höga krav på undervisning, support och resurser. Över 400,000 internationella studenter väljer varje år att studera här. Storbritannien har dessutom de mest nöjda studenterna i hela den engelskspråkiga världen. Att studera här är en berikande, givande och multikulturell upplevelse.

Kultur

Brittisk kultur är en fascinerande blandning av gamla traditioner och banbrytande trender, en blandning som du främst hittar i huvudstaden London. Storbritannien ligger i framkant när det kommer till vetenskap, musik, mode och konst och som internationell student får du chansen att ta del av allt detta. Du får samtidigt njuta av den typiskt brittiska vardagen, som präglas av kärlek till sport, den lokala puben och eftermiddagste.

Socialt liv

Som student i Storbritannien har du chansen att bli en del av ett mångkulturellt samhälle, vilket på många sätt kommer berika dina studier utomlands. Puben är en populär mötesplats för britterna, där träffas ofta vännerna för att titta på fotboll och heja på sitt favoritlag. Oavsett om du gillar sport eller inte så kommer du få ett socialt studentliv medan du studerar i Storbritannien.

Näst efter USA är Storbritannien det land som tar emot flest internationella studenter varje år. Britterna är vänliga och välkomnande, och deras humor är en klass för sig (även om det tar ett tag att vänja sig vid vissa torra skämt). Storbritannien är den bästa platsen för dig som vill förbättra din engelska och skaffa dig en utbildning i världsklass.

Att studera på college eller universitet

Det finns många college och universitet att välja på om du vill studera i Storbritannien. Oavsett vilken utbildningsnivå du är intresserad av så kan du vara säker på att du hittar den här. Med ett av världens bästa utbildningssystem är det inte svårt att förstå varför så många studenter från hela världen väljer att studera här. Universiteten är även stolta över att driva på studenterna till att nå sin fulla potential och utmana dem att ständigt utvecklas, samtidigt dom du uppmuntras att ha roligt och njuta av din tid utomlands.

Studera en Bachelor’s eller Master’s Degree i Storbritannien

I Storbritannien kan du studera en bachelor’s och master’s degree, men vissa universitet erbjuder även diplomutbildningar. Bachelor’s kan ta tre år och du får då en examen i antingen science eller art. Master’s å andra sidan är lite mer intensiva, och kan i vissa fall ta bara ett år. Prata med STS idag och lägg upp den perfekta planen för dina studier i Storbritannien.