Högre utbildning på college och universitet
Empowering young people since 1958
Nya Zeeland

Studera på Nya Zeeland

Om du drömmer om att studera i Nya Zeeland finns vi här för att se till att din dröm blir verklighet. Nya Zeelands mångsidiga landskap gör detta till en fantastiskt spännande plats att spendera din studietid på. Här erbjuds inte bara kvalitativa utbildningar, utan det finns dessutom oändligt många olika utomhusaktiviteter som du kan testa på. Om du vill få upp pulsen och känna adrenalinet pumpa så är Nya Zeeland platsen för dig.

Var vill du studera?

Omdömen

Att studera i Nya Zeeland

Nya Zeeland erbjuder fantastisk natur och massor av äventyrliga aktiviteter. Om du väljer att studera i Nya Zeeland får du både en högkvalitativ utbildning och chansen att upptäcka något utöver det vanliga.

Nya Zeeland består av två öar, Nordön och Sydön. Få platser i världen har ett så varierat landskap, med allt från snötäckta toppar och regnskog till öknar och stenig kust. Det är inte svårt att förstå varför många stora filmproduktioner har skapat filmer som Sagan om Ringen, The Hobbit och Narnia här.

Utbildningsystemet

Universitet i Nya Zeeland erbjuder många forsknings- och praktikmöjligheter, och de fokuserar på att få dig att ta vara på dina kompetenser och hjälpa dig ut i karriären. Många av fakulteterna förespråkar gruppinlärning, så när du studerar i Nya Zeeland kommer du vara med om många gruppdiskussioner, små klasser och mycket kvalificerade professorer.

Läromiljön

På Nya Zeeland kommer du välkomnad med öppna armar, nya zeeländare är kända för att vara hjälpsamma vilket kommer göra det lättare för dig att komma in i ditt nya liv utomlands. Nya Zeeland har en stor mångfald med många olika kulturer vilket även avspeglar sig på universiteten. Landet har dessutom blivit utsett till ett av de mest fridfulla länderna i världen.

Att studera på college eller universitet

Några av Nya Zeelands universitet rankas bland de högsta i världen, vilket betyder att du är i goda händer om du väljer att studera här. AUT toppar listan och erbjuder ett stort utbud av olika ämnen. Det är det näst största universitetet i landet, och det snabbast växande. Här erbjuds inte bara utbildning i världsklass, utan Auckland är dessutom en av de bästa städerna att studera i.

Läge

Ett universitets läge kan vara lika viktigt som vilka ämnen som erbjuds. I Nya Zeeland innebär olika platser inte bara olika läromöjligheter, utan även en variation i väder och klimat. På nordöarna kan du njuta av ett mer tempererat klimat, speciellt om man väljer att bo i Auckland som ligger i norr. Sydön, å andra sidan, erbjuder kallare vintrar och en mängd olika äventyrliga aktiviteter. Om glaciärvandring, skidåkning och snowboardåkning är någonting för dig så ska du dra dig söderut.

Finansiering

Undervisningskostnaderna varierar beroende på var du studerar, men vi finns här för att hjälpa dig även med detta. Levnadskostnaderna är olika i olika städer, men det finns flera stipendier att söka från Nya Zeelands regering och hos instituten själva för att hjälpa dig med kostnaderna. Om du uppfyller kraven har du även möjlighet att arbeta under tiden du studerar i Nya Zeeland, vanligtvis omkring 20 timmar i veckan under studietiden och sedan heltid under loven. Detta kan ge dig lite extra fickpengar om du skulle vilja hoppa fallskärm eller åka till Matamata och se fantastiska Hobbiton.

Studera en Bachelor’s eller Master’s Degree i Nya Zeeland

Universiteten på Nya Zeeland erbjuder många olika utbildningsnivåer, från enskilda terminer till master’s och PhD. Vissa institutioner erbjuder dessutom omfattande utlandsstudieprogram, kortare kurser och certifikat om du inte riktigt vet hur länge du vill studera inom ett visst ämne. När du studerar i Nya Zeeland erbjuds ett enormt kursutbud, och de mest populära är sportrelaterade kurser samt kurser inom samhällsvetenskap och business.