Högre utbildning på college och universitet
Rom

Studera i Rom

Om du väljer att studera i Rom får du spendera din studietid i en av världens mest inspirerande städer. Att studera utomlands i Italiens huvudstad kommer vara en upplevelse du minns för resten av livet. I den här staden blandas historiska ruiner med vacker konst och en livlig stadspuls. Rom tar emot tusentals internationella studenter varje år vilket gör staden till ett paradis för studenter.

Våra college och universitet

Anmäl dig till ett infomöte

Beställ vår kostnadsfria broschyr

Vad roligt att du är intresserad av att veta mer om studier utomlands. Vi ser fram emot att hjälpa dig vidare! Fyll i informationen nedan så skickar vi vår kostnadsfria broschyr till din e-mail.

Att studera i Rom

Italiens huvudstad är tidlös, med tusentals års historia runt varje hörn. Från gamla romerska ruiner och medeltida palats till modern arkitektur. Att promenera genom Rom är en vandring genom tiden. Som student här får du chansen att dagligen upptäcka stadens underverk och fördjupa dig i det kända dolce vita.

Saker att göra i Rom

Du har troligtvis hört mycket om Rom, men ingenting går upp mot att själv få uppleva det. Under din första vecka i Rom kan du checka av stadens största sevärdheter, inklusive Colosseum, Vatikanen och Fontana di Trevi, men du kommer definitivt besöka platserna igen, speciellt om du läser kurser inom konst, design, historia eller arkitektur.

Rom är en stad som kan visa sig på många olika sätt, och du kan utan problem uppleva både uråldrigt och modernt på samma dag. Förutom museerna, de historiska byggnaderna och kända konstnärer är staden även känd för sin goda mat. Det finns inget som slår en äkta italiensk pizza medan du tar det lugnt på en piazza, smuttar på ett gott vin eller dricker en stark espresso.

Du kommer vilja ta vara på fritiden medan du studerar i Rom. Det finns mycket att välja bland när det kommer till underhållning och kultur, och du kan välja bland opera, teatrar, jazzklubbar och musikfestivaler. Att hitta på roliga aktiviteter är ett bra sätt att lära känna de andra studenterna och skaffa nya vänner.

Att studera på college och universitet i Rom

I Rom finns några av Europas bästa college för internationella studenter. Vissa erbjuder hela utbildningar på engelska, men i vissa fall blandas italienska och engelska, så det är en fördel att ha baskunskaper i italienska. Internationella studenter får ofta ta del av många fördelar, som tillgång till sport- och teknikanläggningar, hjälp med finansiering och handledning. Studenter som inte har italienska som modersmål kan även få hjälp med språkkurser och studierådgivning.

Studera en Bachelor’s eller Master’s Degree i Rom

Du kan välja att studera under en termin eller välja en utbildning på upp till fyra år, vi hjälper dig att hitta den perfekta utbildningen för dig baserat på dina mål och din budget. Oavsett vilken upplevelse du är ute efter i Rom så ser vi till att den blir verklighet. Vi hjälper dig även att hitta rätt finansiering för din studietid. Så tveka inte, studera i Rom och öppna upp för en värld av möjligheter!