Högre utbildning på college och universitet
Florens

Studera i Florens

Drömmer du att studera i den romantiska och kulturella italienska staden Florens? Snart kan du också promenera runt på kullerstenen i den mysiga staden i hjärtat av Italien. Andas in den unika gioia della vita, se världsberömda konstverk, ät den godaste maten i Europa och lev som en sorglös student i denna vackra stad.

Anmäl dig till ett infomöte

Beställ vår kostnadsfria broschyr

Vad roligt att du är intresserad av att veta mer om studier utomlands. Vi ser fram emot att hjälpa dig vidare! Fyll i informationen nedan så skickar vi vår kostnadsfria broschyr till din e-mail.

Att studera i Florens

Florens är huvudstaden i den italienska regionen Toscana. Sex broar korsar floden Arno som strömmar genom staden, den äldsta och mest kända är Ponte Vecchio. Florens har alltid varit ett av Italiens kulturella centrum, och stadens atmosfär gör detta till en perfekt plats för dig som älskar design och konst.

Mat

Du har kanske valt att studera i Florens, men det betyder inte att allt du gör är att läsa böcker. Italienarna är sociala och pratglada och tycker om att njuta av livet. Florentinsk mat är autentisk och någonting som du absolut inte får missa. I staden finns det gott om mysiga kaféer, eleganta bistroer och trendiga restauranger där du kan njuta av äkta italiensk gelato, goda pastarätter och aromatiskt kaffe. På kvällen förvandlas kullerstensgatorna och du kommer hitta gott om ställen att ta en drink eller dansa på tillsammans med dina vänner.

Resa

Florens är en spännande stad, och andra lika spännande platser i Toscana finns bara en billig tågresa bort. Om du är konststudent kan du besöka Vinci – Leonardo da Vincis hemstad som bara ligger 40 minuter bort – eller åka till Greve in Chianti, bara 30 minuter bort.

Att studera på college eller universitet

Om du vill studera i Florens är det inga problem att välja ett college eller universitet. Varje år väljer tusentals internationella studenter att studera vid stadens förstklassiga skolor. Staden är särskilt populär för konst-, mode-, och designstudenter. De flesta skolorna är centralt belägna så du behöver inte oroa dig för transporter. Florens är känt för den höga kvaliteten på sina college och universitet, och du kan förvänta dig små och interaktiva klasser, nära kontakt med professorerna och innovativa undervisningsmetoder.

Studera en Bachelor’s eller Master’s Degree i Florens

Att studera vid ett prestigefullt universitet i Florens kommer verkligen gynna din karriär, oavsett vilken typ av utbildning du är ute efter. Om du vill studera konst, mode eller design finns det stort utbud av kurser att välja bland, och Florens höga status inom kost och design bidrar till att universitetet har ett gott internationellt rykte.

Ännu en fördel med att studera i Florens är att det finns flera möjligheter att få hjälp med finansiering. STS guidar dig genom dina val, olika stipendier, betald praktik och sponsring.