Högre utbildning på college och universitet
Italien

Studera i Italien

Varje år välkomnar Italien allt fler och fler internationella studenter, och du kan bli en av dem. I Italien finns flera av världens högst rankade universitet som alla erbjuder massor av utbildningsmöjligheter i kombination med rimliga avgifter och fantastiska professorer. Dessutom erbjuder Italien en rik kultur, med en fascinerande blandning av konst, mode och underhållning.

Beställ vår kostnadsfria broschyr

Vad roligt att du är intresserad av att veta mer om studier utomlands. Vi ser fram emot att hjälpa dig vidare! Fyll i informationen nedan så skickar vi vår kostnadsfria broschyr till din e-mail.

Kontakta oss

Att studera i Italien

För många är Italien synonymt med mat, vin, mode och design. Men detta vackra land har länge varit i framkant när det kommer till utbildning, forskning och innovation. Italien har dessutom implementerat ett utbildningssystem som förespråkar flexibilitet, noggranna tester och komplex problemlösning, vilket har varit ett vinnande koncept.

Socialt liv

Internationella studenter i Italien har den unika möjligheten att vara en del av den italienska livsstilen, testa på landets berömda kafékultur och njuta av ett aktivt socialt liv under studietiden. Du hittar god mat överallt, och olika regioner har sina egna lokala specialiteter på menyn. Varje stad och by har ett antal historiska och kulturella sevärdheter som är värda att besöka. Allt detta gör att du kommer få en oförglömlig tid medan du bor och studerar i Italien.

Att studera vid college och universitet

Italien erbjuder flera typer av universitet och college som specialiserar sig på olika områden, allt från business till design och mode. Det är en internationell miljö med en lång historia av akademiska framgångar. Dessutom är Italien ett land med mycket konst och kultur, vilket gör att det finns massor av intressanta saker att göra på fritiden.

Studera en Bachelor’s eller Master’s Degree i Italien

Trots att utbildningar kan benämnas något annorlunda i Italien har alla utbildningar samma innebörd runt om i Europa, tack vare Bolognaprocessen. En första period, eller Laurea, är samma som en bachelor’s, medan den andra perioden Laurea Magistrate motsvarar en master’s.