Högre utbildning på college och universitet
Discover You - in a new language

Varför studera utomlands

Att studera utomlands ger dig en internationellt gångbar utbildning och en värdefull merit till ditt CV som gör att du verkligen sticker ut från mängden. Du som studerar utomlands kommer att ha kurskamrater från hela världen och genom dina internationella vänner förbättrar du dina språkkunskaper och din förmåga att kommunicera. Samtidigt knyter du värdefulla kontakter som kan betyda mycket för dig i framtiden, både karriärmässigt och privat.

Förutom att skapa en grund för din framtida karriär ger utlandsstudier dig otroligt mycket på ett personligt plan. Personer du träffar blir vänner för livet, och alla upplevelser och utmaningar gör att du växer enormt som person. Du kommer alltid att ha med dig alla minnen från din studietid och komma hem med ett helt nytt självförtroende och en bättre självkänsla. Att plugga utomlands är en investering i dig själv du kommer ha stor nytta av för resten av ditt liv.

Enligt Statistiska centralbyråns senaste statistik har en tredjedel av Sveriges unga studerat utomlands. Vilket även har lett till fördelar i arbetslivet som högre lön! Läs hela rapporten här.

“Jag har fått så många nya vänner, en helt annan självsäkerhet och jag är så stolt över att jag faktiskt vågade ge mig iväg!”.