Högre utbildning på college och universitet

Vinsten med utlandsstudier

Mon Jun 22 2015

Varför ska man egentligen jobba eller studera utomlands? Svaret på den frågan är så klart inte ett enda. Anledningen till varför man väljer att vistas en tid utomlands är ofta högst personlig. Men en sak kan nog alla som varit i väg hålla med om: en utlandsvistelse gör att du växer som människa.

IBS International Business School är en del av STS Student Travel Schools, som erbjuder allt från språkresor och high school-år till au pair-program och språkkurser för vuxna. Vi som jobbar på IBS och STS har alla studerat eller jobbat utomlands. För att få svaret på frågan om varför man ska välja att studera utomlands bad vi några av våra kolleger berätta sina historier.

Emelie Nyrén, Program Coordinator, STS

Kontor: Göteborg, Sverige
Min historia: Jag åkte till Brighton i fyra månader för att studera engelska på en folkhögskola, och sedan stannande jag kvar i Storbritannien och jobbade som au pair i ett halvår. Efter det fick jag jobb på American Express huvudkontor i tre år.

Att få uppleva en ny kultur och nya traditioner är några av de viktigaste erfarenheter jag har fått med mig. Men det allra bästa är alla härliga människor jag fick träffa.

Sabina Agic, Event Producer, STS

Kontor: Stockholm, Sverige
Min historia:
Jag åkte på high school till USA i gymnasiet. Där fick jag mersmak för att resa och möta nya kulturer och lära mig språk. Jag lärde mig att det var enkelt att packa ihop en väska och ge mig i väg någonstans. Jag åkte något år senare till södra Frankrike på språkkurs med STS och efter gymnasiet kombinerade jag mina universitetsstudier med att säsongsjobba i Paris under loven.

“Den viktigaste erfarenheten för mig är nog insikten om hur lika vi människor är i våra olikheter. Samhällen ser så olika ut, men vi växer upp med samma tankar, funderingar och framtidsdrömmar.”

När man åker utomlands på en längre resa lär man känna människor och får vänner över hela världen. Det öppnar upp möjligheten för fantastiska resor världen över, då man har vänner att besöka i princip överallt.

Malene Søholt, Program Coordinator, IBS

Kontor: Köpenhamn, Danmark
Min historia: Jag har varit au pair i Haslemere i England i 11 månader och sedan har jag studerat en termin på Universitet Reykjavik på Island. Efter det var jag praktikant för den danska ambassaden på Island i Reykjavik i sex månader.

Det absolut bästa för mig med min tid utomlands är att jag har blivit den personen jag är i dag. Jag lärde mig så mycket om mig själv och vad jag har kapacitet till. Jag blev mer självständig, öppensinnad och vågade prova på mer saker. Att ha valt att bo utomlands är det absolut bästa beslutet jag har tagit i mitt liv.

Jennifer Sandström, Recruiting & Transport Assistant, STS

Kontor: Göteborg, Sverige
Min historia: Jag har studerat i Kanada och Nya Zeeland. Mina erfarenheter av jobb utomlands har varit i Indien, Tyskland och Finland.

Den viktigaste erfarenheten för mig är helt klart att det har format vem jag är i dag och framför allt vad jag är. Jag har vuxit i mig själv som människa, samtidigt som jag fått bättre förståelse för andra och andra kulturer. Det låter kanske klyschigt och det är svårt att se det, men jag är övertygad om att jag inte hade varit samma person i dag, om det inte hade varit för mina utlandsvistelser. Så lite halvkaxigt skulle jag vilja säga att det har gjort mig till en bättre människa.

Vill du bli en i gänget? Vill du lära dig mer om dig själv? Vi finns här och vill hjälpa dig ta första steget ut på ditt äventyr och din personliga resa.

Kontakta oss
Boka gratis studievägledning eller gör en intresseanmälan