Högre utbildning på college och universitet

Vi blev vänner för livet i London

Tue Jan 12 2016

London är en helt fantastisk stad i sig och den blir bara ännu bättre tillsammans med personer man tycker om. Jag började på London College of Fashion i augusti 2015 och fick på några månader många nya vänner från hela världen. Folk här är generellt trevliga och öppna för att prata, det är så trevligt.

Redan under min första termin fick jag uppleva så många saker jag aldrig hade drömt om. Bland annat London Fashion Week med olika event och guidade turer genom delar av staden jag aldrig hade hittat på egen hand.

Utöver det har jag som en av få valt att jobba medan jag är i London. Jag valde det för att få erfarenhet av arbete utomlands, men också för att träffa nya människor. Och jag ångrar mig inte! Vill tipsa alla som tror de kan hantera det att jobba vid sidan av studierna.

Parisresan blev starten på vår vänskap
Nåväl, för att komma till det jag hade tänkt berätta, nämligen om en person som verkligen gjort intryck på mig, min vän Bailey. Det var en tidig morgon dagen vi skulle till Paris som jag ser mina vänner som sitter på Costa och dricker en kopp kaffe. Vid sidan av dem sitter en tjej från min Stylingklass. Vi hade aldrig pratat med varandra, men jag bestämde mig för att gå fram till henne. Hon verkade lite blyg, då hon inte kände så många som skulle med till Paris.

Det var starten på vad som skulle visa sig bli en riktigt god vänskap. Vi hade en riktigt rolig resa till Paris och jag presenterade henne för mina andra vänner och även om vi alla kom bra överens slutade det ändå ofta med att Bailey och jag på ett eller annat sätt hamnade för oss själva. Vi upplevde helt oväntat både ett och annat. Jag vet inte om hon lockar till sig oväntade situationer, men det hände även sen när vi var tillbaka i London.

En viktig person i mitt liv
Bailey har på kort tid blivit en mycket viktig person i mitt liv. Vi har alltid kul och har hittat på en massa spontana saker tillsammans. Det känns tomt när hon nu har åkt tillbaka till Nashville. Jag hade inte alls räknat med att få så goda vänner här. Nu hoppas jag att hon kommer tillbaka och upplever London med mig även i år. Det finns fortfarande så mycket att se och göra även om vi har bott här ett tag.

London lockar till upplevelser
Energin i staden skapar nya upplevelser och unika dagar hela tiden, vilket gör att man får mer och mer lust att utforska allt, särskilt om man är intresserad av mode och konst. Det finns så många möjligheter i London. Du kan besöka LCF:s fantastiska bibliotek, gå på utställningar, smaka på mat från olika kulturer eller gå omkring i staden med dina nya vänner.

Jag skulle kunna berätta mycket mer om London och mina vänner, men jag sammanfattar här med att säga att beslutet att åka till London är ett av de bästa jag har tagit!

Läs mer

London College of Fashion
Gästblogg: Så fick Lovisa drömjobb i modebranschen

Kontakta oss
Boka gratis studievägledning eller gör en intresseanmälan