Högre utbildning på college och universitet

Vår tidigare student Malin berättar allt om SBCC!

Mon Apr 10 2017

Malin pluggade i Santa Barbara på SBCC med STS, men sedan drygt ett år tillbaka är hon heltidsanställd på STS huvudkontor i Göteborg. Här jobbar hon med allt möjligt som rör utlandsstudier men främst med att guida språkreseelever till rätt resa.

Malin har förutom sina studier på SBCC även varit au pair och jobbat som ledare på STS Språkresor, så hon har otroligt mycket erfarenhet. Så vi tänkte att varför inte sammankalla till en workshop där du får ställa alla dina frågor om just SBCC och Santa Barbara. Du får då inte bara prata med en expert, utan även en tidigare student.

Vi ställde frågan varför Malin valde att åka med STS, så här svarar hon:

"Jag gick sista året på gymnasiet och hade ingen aning om vad jag ville göra efter studenten. Jag hade rest med STS på språkresa några år tidigare och en dag ramlade en katalog ner i brevlådan. Jag började bläddra och hittade en sida där det stod ”studera teater i Santa Barbara”. Dit ska jag! Så jag ringde STS, ställde hundra frågor och bokade direkt. Efteråt ringde jag mamma… ”Jag flyttar till USA i ett år, är det lugnt eller?” Hon var inte lika exalterad som jag."

Vi frågade även Malin om hennes bästa minne från sin tid utomlands och hon svarar:

"Det är så svårt att bara välja ett minne.. Men ett av alla guldkorn var när min teaterlärare valde att göra en liten pjäsuppsättning för oss internationella studenter. Det var så roligt att få stå på scen och känna av teaterlivet på riktigt! Ett annat härligt minne var när jag och en tjejkompis var lite spontana och efter att ha känt varandra i knappt fyra veckor så bokade vi en resa tillsammans till Hawaii som avslutning på vårt år. Vi blev bästa vänner och det är vi fortfarande!"

Vill du träffa Malin på en onlineträff? Anmäl dig här!