Högre utbildning på college och universitet

Var finns din drömfrukost?

Tue Jul 14 2015

I många kulturer är frukost den viktigaste måltiden på dagen, men vad man väljer att äta på morgonen kan skilja sig väldigt mycket mellan länder runt om i världen. Nedan hittar du några vanliga kombinationer och några av våra frukostfavoriter. Vilken är din favorit?

USA

En typisk amerikansk frukost är en enorm frukost. På menyn står det givetvis amerikanska pannkakor med färsk frukt och en stor mängd sirap. Även bacon och äggröra brukar serveras till, om du inte skulle bli mätt på bara pannkakorna.

Spanien

Om du är extremt trött på morgonen och känner dig så långt ifrån en morgonmänniska som det bara går, då kanske du ska prova äta en spansk frukost. Den är oftast enormt söt och det är väldigt vanligt att man dricker varm choklad med mycket socker i. Du kommer garanterat bli pigg.

Frankrike

Liksom frukosten i Spanien är frukosten i Frankrike väldigt söt. Här föredrar man något sött bröd, gärna med choklad i – en klassiker är så klart croissanten. Den förknippas ofta med Frankrike, men kommer faktiskt egentligen från Österrike.

Australien

Australiens bruncher är väldigt omtalade, en perfekt start på dagen för alla surfare med stor hunger. Bruncherna har ofta inslag från andra länder runt om i världen då australiensarna gärna blandar olika ingredienser och tillbehör. De vanligaste inslagen är spenat, bacon, tomater och rostat bröd.

Italien

Många som tänker på Italien tänker på stora måltider, men just till frukost äter italienarna inte så mycket. För många blir det inte mer än en cornetto, en typ av italiensk croissant, och en cappuccino.

I vilket land serveras din drömfrukost? Om du inte redan har en favorit är det dags att ge dig ut och upptäcka den! Många av våra skolor har fortfarande öppet för att söka till höstens kursstarter. Du kan äta din drömfrukost utomlands redan efter sommaren.

Kontakta oss
Boka gratis studievägledning eller gör en intresseanmälan