Högre utbildning på college och universitet

Tre frågor till en IBS-student

Tue Feb 23 2016

Våra studenter är de bästa att svara på frågor om utlandsstudier. Här har vi fått hjälp av Sophie Svensson som svarar på några vanliga frågor om varför hon åkte till Australien för att studera och vad som varit det bästa med tiden där.

Varför valde du att studera utomlands?
– Mitt beslut till att börja plugga var rätt spontant egentligen. Men det som verkligen fick mig att välja studier utomlands i stället för hemma var att jag ville plugga på engelska och utveckla mig mer inom språket, resa, se en annan kultur, plugga med internationella studenter. Slog ihop allt detta och hamnade här.

Vad har varit det bästa med tiden i Brisbane?
– Det allra bästa är att se min egen utveckling. Hur jag har växt som person och allt jag lärt mig, både om mig själv och livet i allmänhet. Men även alla fantastiska människor jag träffat, kulturen, miljöombytet och så mycket mer. Allt är så bra här att jag planerar att stanna ett par år till.

Vad är ditt bästa tips till den som vill studera utomlands?
– Mitt tips är: åk! Kommer du på tanken och är intresserad av att plugga utomlands, gör det. Tveka inte, det är inte sämre än hemma. Man lär sig som sagt så mycket mer än bara studier när man åker i väg och studerar utomlands. Sådant vi kommer ha med oss hela livet.

Soliga och varma hälsningar från Brissy!

Blir du också nyfiken på studier utomlands? Det första steget är enkelt, gör en intresseanmälan eller boka en gratis studievägledning. Därifrån hjälper vi dig att ta resten av stegen ut i den spännande världen.

Läs mer
Därför väljer studenterna IBS