Högre utbildning på college och universitet

Vår tidigare student Amanda berättar allt om CSN!

Mon Apr 10 2017

Amanda pluggade i Australien med STS Study Abroad, men sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka är hon heltidsanställd på STS huvudkontor i Göteborg. Här jobbar hon med allt möjligt som rör utlandsstudier och hjälper dagligen blivande STS-studenter i resan mot sin dröm. Hon har även blivit något av en expert vad gäller CSN🎓 och hur man går tillväga när man ska söka studiemedel för utlandsstudier.

Därför tänkte vi att varför inte sammankalla till en workshop där du får ställa alla dina frågor om just CSN och inte bara prata med en expert, utan även en tidigare student.

Vi ställde frågan varför Amanda valde att åka med STS, så här svarar hon:

"Jag hade tänkt och planerat att åka utomlands och studera så länge, jag visste vart och vad jag vill plugga men inte hur jag skulle ta mig dit. Då fick jag kontakt med STS och då de kunde hjälpa mig med ”allt det där jobbiga” så passade det perfekt för mig. Fyra år senare så satte jag mig på ett plan ner till Australien. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde resan tidigare!"

Vi frågade även Amandas om hennes bästa minne från sin tid utomlands och hon svarar:

"Jag har så mycket bra och roliga minnen från min tid utomlands så det känns väldigt svårt att välja ut just ett. Jag vill ju berätta om när min mamma och jag åkte luftballong över Cold Coast, när mina kompisar och jag var ute på äventyr på okända vägar eller när jag och min pojkvän var ute i bushen och jag trodde jag såg världens största orm (visade sig vara en ödla..). Men måste jag välja ett minne så är det inte kanske den mest häftiga utflykten eller roligaste saken vi gjorde utan det var nog under min andra termin. Då hade jag flyttat till ett sharehouse som passande nog kallades för The Kangaroo House. Jag hade bott där i några dagar och en morgon och öppnade upp min ytterdörr. Satte mig bara på trappsteget och tittade ut över världens finaste soluppgång. Det flög några kakaduor längre bort mot bergen och på parkeringen så sprang två bush turkeys förbi och jagade varandra. Det kändes hemma på något sätt. Första av många mornar jag hade lyxen att äta frukost till berg, soluppgångar och tropiska fåglar."

Vill du träffa Amanda på en onlineträff? Anmäl dig här!