Högre utbildning på college och universitet

Tia läser fitness i Australien och älskar det

Wed May 03 2017

Tia har läst ett av våra fitnessprogram i Australien i snart ett år. Vi ställde henne frågor om utbildningen, livet i Australien och om hennes framtidsplaner inom hälsa och träning!

Namn: Tia (Terese) Holm Brodin
Ålder: 22 år
Hemstad: Kungsbacka
Läser: Diploma of Sports Development i Sunshine Coast, Australien

Hej, Tia!

Hejsan!

Berätta lite om utbildningen. Vad får ni göra? Är den som du förväntade dig?

Utbildningen är över förväntan på alla sätt och vis. Den innehåller väldigt mycket aktiva lektioner där vi är ute och testar olika träningsformer som man i framtiden kommer utsätta sina klienter för. Ena dagen kan vi ha boxning, sedan explosiv träning, för att nästa dag läsa om hur kroppens olika system, samt alla olika muskler i kroppen, fungerar. Lärarna är otroligt duktiga och kunniga vilket även gör de teoretiska ämnena roliga och intressanta.

Låter toppen! Att bo i Australien känns verkligen som ett paradis för dem som älskar träning. Hur är livet och livsstilen där?

Ja, det kan man verkligen säga! Att vakna upp här varje dag är som att leva i ett paradis, dock blir man bortskämd och tänker inte på att man bor i ett paradis längre utan man har vant sig.

En vanlig vecka brukar se ut som så att vi har skola måndag – torsdag. Den lediga fredagen brukar innehålla träning, stranden eller att åka till något köpcentrum och hänga. Sedan finns det väldigt mycket man kan göra här runt omkring, bestiga berg, besöka nationalparker och surfa.

Skulle du rekommendera Australien till andra som vill syssla med träning?

Jag rekommenderar definitivt Australien! Detta är det optimala året för någon som älskar träning. Jag läste en PT-utbildning i Sverige som var superbra men har bra mycket mer kött på benen nu efter detta år.

Har du några tips till personer som funderar på att läsa Sports Development i Australien men inte har tagit det första steget än?

Jag satt själv och var osäker på om det var en bra väg att ta karriärmässigt, det är ändå en del pengar man lägger på utbildningen, men det är mer än värt det. Jag har fått gå till skolan varje dag och få läsa något jag brinner för, haft aktiva lektioner, träffat vänner för livet och samtidigt fått bo i ett fantastiskt land.

Jag skulle tipsa att prata med tidigare elever som själva läst utbildningen. STS gör ett bra jobb, men ibland kan det vara skönt att få information från någon som lever mitt i det. Annars rekommenderar jag att man läser på, är nyfiken och ställer många frågor – sedan är det bara att köra!

Vad är dina planer efter avklarade studier? Kommer du fortsätta vidare på fitness-banan även i Sverige om du flyttar tillbaka dit?

Även om jag älskar Australien och hade velat stanna så blir det att åka hem till kalla Sverige. Efter ett år som student är jag sugen på att börja jobba och få nyttja min kunskap. I framtiden vill jag starta något eget inom fitnessbranschen, men vad det blir får vi se! Vill gärna fortsätta utveckla min blogg och mina sociala medier. Vill någon se mer utav mitt liv här nere är ni välkomna att kika in mina sociala medier på @tiaholmbrodin och www.tiaholmbrodin.se.

Vi tackar Tia för en trevlig pratstund och önskar henne all lycka i framtiden!

Intresserad av att läsa fitness i Australien? Kolla in våra populära utbildningar här och ansök innan den 18 maj.