Högre utbildning på college och universitet

The Santa Barbara City College experience

Mon Sep 29 2014

Mitt beslut att åka till Santa Barbara var faktiskt ganska så spontant, jag ville bara hitta något att göra med mitt liv och efter ett samtal från min gamla klasskamrat, som redan var på andra sidan Atlanten och pluggade, så tänkte jag; varför inte SBCC?

Och det var det bästa beslut jag någonsin tagit! Innan jag bestämde mig för att åka låg jag hemma på soffan och var arbetslös ett bra tag efter jag tagit studenten. Det var skönt i början att vara lite ledig men jag märkte ganska snabbt hur obehagligt det är att bara dra runt utan jobb eller studier som motiverar en att gå upp på morgonen.

Jag kollade runt lite och hittade ganska snabbt ett renoveringsprojekt där jag hjälpte till att städa och lyfta bort diverse skrot för att tjäna några extra slantar att ha som fickpengar till USA. Efter drygt en månads jobb flög jag från Landvetter Airport till LAX, en sjuk känsla kan jag tala om.

Jag pluggade lite olika ämnen som intresserade mig, General Psychology, World Regional Geography, Beginning Acting och International Bussiness med Peter Naylor som är skolans hårdaste och tuffaste lärare enligt alla som gått där.

Anledningen till att jag älskade min tid på SBCC var dels för att man praktiskt taget bor i ett paradis, med varmt väder, palmträd och sandstrand bara fem minuter bort. Dels för att jag spelar basket här hemma i Sverige och älskar allt som har med det att göra, och det finns väldigt mycket basket i USA, speciellt Kalifornien.

Man kunde gå till vilken streetplan som helst i området och bara spela med nytt folk, allt från kids som knappt börjat High School till gamla veteraner som försökte bli av med ölkaggen. Alla tilläts vara med och det var alltid kul och fartfyllt, bra lir helt enkelt. Men det jag älskade mest med min tid i Santa Barbara var allt folk man mötte, från alla olika delar av världen.

Nog för att svenskar och amerikaner dominerade demografin, men det fanns så många fantastiska människor från världens alla hörn. SBCC är en hub för internationella studenter som söker en högre utbildning i USA, eller bara är där för upplevelsen.

Jag var där för upplevelsen och hade det sjukt kul, och uppmanar alla som kan göra det att åka utomlands minst en termin för att få lite andra perspektiv på världen och utbildningen. CSN sponsrar ju (hehe).

Läs mer
Här studerade Carl-Henrik