Högre utbildning på college och universitet

Tankar inför avresan till Santa Barbara

Mon Jun 30 2014

Det är nu knappt två månader kvar tills jag tar med mig hela mitt liv och flyttar till Santa Barbara. Det är ofattbart att en dröm som funnits så länge, äntligen ska slå in. Att studera på ett amerikanskt college har alltid varit ett mål, och nu har jag snart nått dit.

I början på mitt sista gymnasieår var jag precis som alla andra, väldigt vilsen kring vad jag skulle ta mig till efter studenten. Det dröjde dock inte länge tills jag kom på att jag ville plugga utomlands. Så fort idén flög i mig, förblev jag helt säker på att detta var precis vad jag skulle göra, och än idag har jag inte tvekat en enda sekund.

Det är ett otroligt stort steg att bara lämna Sverige, familjen och vännerna, och bege sig till en helt ny plats och få möta helt nya människor från helt andra kulturer. Det är en utmaning, och jag tvekar inte en sekund på att det kommer bli smärtsamt att vinka hejdå till mina nära och kära den 7:e augusti. Konstigt nog, så är jag inte så himla orolig för just detta. Kanske för att jag lägger mer fokus på det roliga som väntar, allt det spänningsfyllda som återstår att uppleva.

Jag är så himla exalterad över detta äventyr som snart drar igång. Det är spännande att inte veta exakt hur saker kommer att bli, att inte veta exakt vad som väntar. Det skapar ett härligt pirr i magen.

Jag gillar hela känslan av att äntligen få lämna min trygga zon här i Sverige och i stället få uppleva något nytt, något annorlunda, men förmodligen också något helt oslagbart.

När jag ser framåt på mitt år i Santa Barbara, så ser jag något väldigt ljust. Jag ser mig själv som en helt ny människa. En människa som förmodligen har vuxit och utvecklats något otroligt. Jag hoppas, men känner det också på mig, att mitt år i USA kommer bli ett av de bästa i mitt liv. Ja, detta förklarar nog väldigt tydligt att jag är så himla taggad, excited, för att resa, flytta och studera.

Det kommer förmodligen bli legendariskt.

Här ska Alice studera
Santa Barbara City College