Högre utbildning på college och universitet

Studier, strandliv och poolhäng är Jessicas nya vardag

Mon Apr 28 2014

Att jag skulle bege mig utomlands efter studenten var en självklarhet för mig. Min plan var först att åka som au pair till Nya Zeeland under ett års tid och sedan studera Grafisk Design och Webbutveckling i Jönköping. I september 2013 ändrades mina planer drastiskt då min släkting berättade för mig om att IBS erbjöd ett diplom inom grafisk design på Sunshine Coast TAFE i Australien.

Det lät otroligt lockande och jag bestämde mig ganska snabbt för att gå på deras informationsmöte i Göteborg för att ta reda på mer. En vecka senare skickade jag in mina ansökningspapper och knappt två veckor senare fick jag svar. Min ansökning till TAFE var nu i full gång…

Hela processen, från då jag bestämde mig att ansöka tills då jag verkligen var intagen på skolan gick snabbt och smidigt. Ansökningsprocessen var dock inte en dans på rosor för mig. Samtidigt som jag var väldigt förväntansfull inför mitt nya liv i Australien, ville jag gång på gång avbryta processen.

Det var ett väldigt stort steg för mig att ta mig ur min comfort zone med tanke på att jag inte hade gjort något liknande tidigare. Jag märkte att det var ganska lätt att berätta för alla vad man skulle göra och hur roligt det skulle bli att åka iväg. Samtidigt som jag pratade om resan växte det fram rädslor och osäkerhet. Det var dock något som jag inte berättade eftersom alla blev så stolta över mig.

Att ge mig iväg själv och inte ha en aning om någonting var nog det läskigaste och det absolut bästa jag har gjort hittills i mitt liv. Jag är väldigt stolt över mig själv som vågade ta detta steget. “Feel the fear and do it anyway” är ett tankesätt som jag tycker att alla borde ha. Det får en att uppskatta och ta vara på livet.

I dag sitter jag här med många nya kompisar och med ett liv som faktiskt är värt så mycket mer än det jag hade hemma i Sverige. Sedan dag ett har jag haft det helt fantastiskt och jag har redan upplevt saker som jag aldrig trodde att jag skulle få göra. Australien är ett fantastiskt land och att jag ska resa ifrån mitt liv här kommer att bli riktigt svårt. Min vardag består av att åka till skolan, vara där i 8 timmar för att sedan åka till stranden eller hänga vid poolen på eftermiddagarna. Hur svårt kommer det inte bli att bryta den vanan?

Alla som har chansen att åka iväg på resor som denna borde verkligen ta den. Livet kommer aldrig att bli detsamma igen.

Läs mer
Studera på TAFE på the Sunshine Coast