Högre utbildning på college och universitet

Stipendier till IBS-studenter

Mon Jul 25 2016

Det finns många stipendier för utlandsstudier. Till exempel delar stiftelsen IBS ut stipendier till blivande IBS-studenter varje år. Det är alltid inspirerande att läsa de motiveringar som kommer in och nu är årets stipendiater valda.

Inför höstterminen 2016 skickar vi ett grattis till dessa IBS-studenter:

  • Baltazar Ploteau, Santa Barbara City College (SBCC)
  • Fredric Edenhorn, TAFE Queensland East Coast
  • Julia Löfgren, London College of Fashion
  • Malin Skinnerud Engen, Hawaii Pacific University
  • Almida Rosander, Accademia Italiana
  • Lina Åhlund, Snow College

Vi passade på att få lite tips för att skriva stipendieansökan från en av årets stipendiater, Julia Löfgren, som ska plugga på London College of Fashion.

Varför tror du att din motivering gick hem?
– Jag vill tro att min motivering var enkel och samtidigt originell. Bestämde mig rätt fort att försöka att inte krångla till det, hålla det enkelt och berätta med en gnutta humor om hur detta stipendium skulle gynna mig. Med en kopp te och någon timmes skrivkramp så fick jag till en text som kändes jag, och det tror jag är viktigt!

Vad tycker du man ska fokusera på i sin stipendieansökan?
– Jag tror att en ska försöka att inte stirra sig blind på just den summa pengar som finns i stipendiet och skippa skrivandet om vad du vill göra av varje krona. Försök förklara ”the big picture” om hur stipendiet kan ge dig en skjuts på vägen till den roliga studietiden och hur det möjligtvis kan ge dig medvind till en ny karriär.

Vad har du för förväntningar på studierna på London College of Fashion?
– Just kring studierna har jag svårt att veta vad jag ska förvänta mig. Jag hoppas och längtar efter att få träffa kreativa människor i en fantastisk miljö där man både i och utanför skolan ständigt inspireras av omgivningen! Det känns extra roligt att få göra allt på engelska tillsammans med folk från hela världen. Är helt klart superladdad på ett år med utmaningar och en massa trevligheter!

Återigen, ett stort grattis önskar vi alla stipendiater och övriga IBS-studenter som påbörjar sina stora äventyr till hösten!

Läs mer
Stipendier