Högre utbildning på college och universitet

Starta din karriär inom modebranschen

Fri Sep 28 2018

Vill du studera mode i London, New York, Florens, Rom eller Melbourne? Tillsammans med Metro arrangerar STS nu en exklusiv inspirationskväll för dig som är intresserad av att studera och arbeta med mode.

Välkommen på en inspirationskväll!

För att ge sig in i modebranschen krävs det att du sticker ut från mängden och att du har en bred kompetens inom ditt valda område. Att skaffa dig en internationell utbildning är en värdefull merit på ditt CV och du skapar ett internationellt nätverk som kommer vara viktigt för dig i framtiden. Det ger dig dessutom en direktbiljett in i modebranschen och gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Nedan kan du läsa om de skolor som vi samarbetar med där du kan förverkliga din dröm.

I några av världens modecentrum kan du studera allt från Fashion Design till Fashion Media and Communication. Under vår inspirationskväll kommer det hållas intressanta föreläsningar av människor som arbetar i modebranschen och från tidigare studenter som kan inspirera och berätta om sina upplevelser. Du kommer även kunna få guidning av STS Study Abroads studierådgivare på plats.

Kom i tid! De första 50 besökarna får en härlig goodiebag fylld med produkter från våra sponsorer Lagerhaus, JFR.se och Glossybox.

Plats: Champagnebaren på Valand, Vasagatan 41, 41137, Göteborg
Datum: 8 november 2018
Tid: 17:30-20:30

Kvällens spännande innehåll kommer presenteras inom kort.

Skolor där du kan studera mode

London College of Fashion, London, England

I ett av världens modecentrum kan du verkligen få en direktbiljett in i modebranschen! Det är ett college med ett väldigt gott internationellt rykte och du kommer här kunna knyta viktiga kontakter inför framtiden. Du skapar en värdefull portfolio som kommer vara viktig när det är dags att söka jobb.

 • Fashion Media and Communication
 • Fashion Business

Santa Barbara City College, Kalifornien, USA

I härliga Kalifornien kan du studera i den populära studentstaden Santa Barbara. Närheten till Los Angeles gör att du är nära händelsernas centrum, här bor och studerar människor från hela världen vilket gör att du skapar dig ett stort nätverk inför din kommande karriär.

 • International marketing: Fashion and Beauty

Berkeley College, New York, USA

Var ska du studera mode om inte mitt på Manhattan? Skolans fantastiska läge gör att du kommer känna av pulsen i branchen. Du kommer få med dig praktiska verktyg samtidigt som du får en förståelse för modebranchen, från arbetsprocesser till konsumentbeteenden.

 • Fashion Merchandising & Management

Accademia Italiana, Florens, Italien

Du som är intresserad av modedesign kan välja att studera vid den prestigefulla skolan Accademia Italiana i Florens. Den välkända designskolan ligger i hjärtat av Florens och du kan inte hitta en mer inspirerande studieplats. Varje år anordnar avgångsstudenterna en stor modevisning vilket ger en fantastisk möjlighet att kickstarta din karriär!

 • Fashion Design
 • Interior & Product Design
 • Fotography & New Media

Accademia Italiana, Rom, Italien

Accademia Italianas andra campus ligger i Rom och har en mycket hög standard. Om du är intresserad av skapandet inom mode så kan detta vara skolan för dig. Lärarna har branscherfarenhet och kan därför bidra med viktig information från sina yrkesliv. Här ligger stort fokus på kreativt arbete och du får med dig en värdefull portfolio.

 • Fashion Design

RMIT University, Melbourne, Australien

Ta chansen att studera på ett av Australiens tio bästa universitet i trendiga Melbourne. Skolan har ett nära samarbete med näringslivet vilket gör det möjligt för dig att knyta värdefulla kontakter inför framtiden, de är ledande inom teknik och design och är intrenationellt kända för sina praktiska utbildningar.

 • Fashion Business
 • Fashion Merchandising

TAFE Queensland, East Coast, Australien

Studera på fantastiska Sunshine Coast på ett campus nära stranden. Varje år väljer allt fler internationella studenter att studera de yrkesförberedande utbildningar som finns att välja här. Studera en diplomutbildning och starta din karriär i modebranschen!

 • Diploma of Applied Fashion Design and Merchandising