Högre utbildning på college och universitet

Den stora anledningen till varför du ska starta din resa med STS

Thu Apr 20 2017

Att röra på sig kan vara en utmaning, vare sig det gäller att resa sig ur soffan, knyta på sig löparskorna och ge sig ut i spåret, som att packa väskorna och flytta till ett nytt land där man inte känner någon. Det är bekvämt att vara där man är. Soffan är mjuk och skön, popcornskålen inom räckhåll och alla vänner är hemma och bara en bussresa bort. Varför krångla till det genom att röra på sig?

För att det är värt det, så klart!

Tänk dig känslan efter en löprunda, en som du mot alla odds genomförde. Känslan av stolthet, styrka och glädje. You did it! Trots att du innan det tänkte ta den enkla vägen, den bekväma. Orkar du verkligen? Klarar du hela vägen? Gör inte halsen lite ont? Men sen, efter att ha gått igenom varje möjlig ursäkt i ditt huvud, beger du dig ut och springer. Du springer, springer och springer, kommer hem, kliver ut ur duschen, starkare och nöjdare över dig själv än någonsin. Endorfinerna i kroppen flödar och du är så stolt att du faktiskt gjorde det.

Tänk dig den känslan – fast att ha den genom hela livet. Stolthet, styrka och glädje. You did it! Du reste dig, lämnade din stad och upplevde ett äventyr som inget annat kan mäta sig mot. Din självkänsla blev bättre, du blev starkare och suget att röra sig framåt i livet ökade mer och mer.

Detta är precis vad som händer våra studenter och au pairer. De blir ostoppbara. De kan alltid se tillbaka på när de som unga tog steget, sprang ut i världen och kom tillbaka som större, bättre och lyckligare människor. Vad som än händer kan ingen ta ifrån dem resan de gjorde och det har de alltid med sig. Hela livet ut.

Ta steget och börja din egen resa. Du har allt att vinna, och inget att förlora – precis som med den där löprundan du funderar på att skjuta upp till imorgon.