Högre utbildning på college och universitet

Soliga hälsningar från Kalifornien

Fri Oct 16 2015

Jag lämnade Sverige för att jag kände att jag ville göra något stort. Eftersom jag bott hemma hela livet, så ville jag efter gymnasiet komma så långt bort som möjligt. Inte för att jag inte trivdes hemma, utan för att jag ville testa mig själv, och börja stort.

Eftersom jag älskar det engelska språket och visste att jag ville studera så tänkte jag: ”Varför inte plugga utomlands”. Jag levde ändå i den tiden i livet då man är ganska desperat på vad man ska göra efter gymnasiet. Jag ansökte på en gång och tvekade inte alls.

Efter att ha tagit kontakt med IBS så pratade vi om var jag ville studera, jag nämnde Kalifornien och fick förslaget SBCC, vilket jag är tacksam för. Nu skapas nya mål i livet, fast i Kalifornien vilket inte är så dumt.

Jag har varit här i Santa Barbara i en tid nu och det är verkligen underbart här. Kalifornien kallas ”The Golden State” av en anledning, solen strålar varje dag. Vilket humör du än är på så skiner solen för dig vilket som.

Skolan är ibland tuff, det ska jag inte sticka under stolen med. Det är mycket plugg, men saken är den att så är det för alla. Alla måste plugga i veckorna så att man kan vara ledig på helgerna och ta det lugnt. Eftersom alla har det på samma sätt fungerar det utmärkt. Man måste lära sig att hitta balansen mellan plugget och fritiden, det lär man sig efter en tid.

Jag har även träffat så mycket nya människor här, både från andra delar av Amerika och även andra länder i Europa. Det är jättekul och häftigt att bredda sin vänskapskrets globalt.

Jag ser fram emot att klara skolan, att kunna ta en examen någon dag i framtiden och just nu känner jag att jag vill stanna här och utbilda mig i mer än bara ett år.

Läs mer
Studera på Santa Barbara City College