Högre utbildning på college och universitet

Sista dagen som praktikant på IBS International Business School

Fri May 09 2014

Jag visste direkt var jag ville praktisera när min lärare skrev upp alla olika kontakter de hade med hotell och företag. Jag har varit intresserad av utlandsstudier sen jag gick i mellanstadiet och har alltid tyckt om att resa. Vi fick söka praktikplatserna själva och lärarna sa ”först till kvarn”.

Senare samma dag när jag kom hem från skolan så satte jag mig vid köksbordet med datorn och började slipa på mitt cv, sen skickade jag in det till IBS. Jag trodde inte att just jag skulle få chansen att vara på IBS, för jag hörde hur andra i klassen också pratade om hur det skulle kunna vara att praktisera där i 11 veckor. Så när IBS hörde av sig och ville att jag skulle komma på en intervju blev jag både glad och förvånad.

Jag pluggar just nu mitt sista år på Hotell- och Turismprogrammet på Burgårdens Gymnasium i Göteborg. Turism och hospitality är områden jag känner att jag vill studera vidare inom, och även jobba med. Många tror att turism bara handlar om reseledare, att vara guide eller jobba på resebyrå men det är så mycket mer än vad vi vet om.

Mina 11 veckor på IBS har varit det mest lärorika och roligaste praktikjobb jag någonsin gjort. Jag har haft praktik i både grundskolan och gymnasiet innan. Dagarna på IBS har varit fyllda med skratt, nya människor och framför allt har jag lärt mig så otroligt mycket.

Jag har lärt mig om helt nya orter som man bara vill besöka, och jag kan säga att studera med IBS kommer jag göra med 100 % säkerhet. Jag har bland annat fått hjälpa till att skicka ut broschyrer, ringa och ta emot samtal, svara på mail, skriva handböcker för orter och tagit emot antagningsbrev från skolorna. Under dessa veckor har jag växt så mycket som person genom att bara lyfta telefonen och vara en hjälpande hand, det har varit så spännande och varje dag har jag fått nya roliga saker att göra.

Under dessa 11 veckor så har mina tankar om att plugga utomlands gått fram och tillbaka. Jag vill plugga utomlands och jag vet att jag vill studera turism, men den stora frågan är var i världen. Alla länder IBS har att erbjuda har ju lockat otroligt mycket. Men USA lockar mest måste jag säga. För min del blir det troligen Santa Barbara City College och studera Marketing eller San Diego State University och studera Tourism Management. Någonstans ut i världen vill jag i alla fall.

IBS-personalen kommer vara så saknade och det kommer kännas så konstigt veckan efter när jag ska tillbaka till skolan i stället för till kontoret.

TACK IBS för denna lärorika och roliga period med mycket skratt. Detta är något jag kommer minnas en lång tid framöver.

Varma kramar till er alla