Högre utbildning på college och universitet

Så lyckas du med resebloggen

Tue Jun 09 2015

Ett perfekt sätt att dela med dig av dina erfarenheter när du studerar utomlands är att blogga. Att läsa andras bloggar är ofta inspirerande och roligt. Det är både personligt och känns aktuellt. Cajsa Lykke Carlson har bott i London sedan 2002 och bloggar för tidningen RES. Här delar hon med sig av sina bästa tips för en bra reseblogg.

Skriv kort och ofta
Något som ofta uppskattas är att bloggen uppdateras flitigt, men att inläggen är lite kortare.

Det ger oftast en mycket tydlig bild av resan för läsaren. Med många uppdateringar får dina följare ta del av de flesta händelserna på ditt intressanta äventyr.

Gärna bilder
Bilder gillas alltid väldigt mycket. Läsarna vill gärna se de platser och saker du skriver om. Om det är möjligt så försök att ta med personer på fotografierna. Det ger en lite mer levande känsla över platsen du skriver om. Kanske prövar du någon rolig aktivitet, smakar någon spännande maträtt eller besöker någon fantastisk sevärdhet. Fokusera, klicka av och ladda upp bilden på bloggen!

Variation och personlighet
Försök att posta inlägg som handlar om olika saker. Alla kanske inte tycker om att gå på klubb och festa, men en hel del tycker om att besöka en mysig restaurang eller en speciell sevärdhet. Det är alltid en hit bland läsarna att få ta del av lite udda saker också, som inte finns med i guideböckerna. Tveka heller inte att dela med dig av dina personliga åsikter om vad du har upplevt. Vad kände du eller tyckte du om en viss sak? Det är alltid intressant att höra någon annans synvinkel.

Var i världen är du?
Glöm inte bort att uppdatera varje inlägg på bloggen med var du befinner dig, ju mer exakt desto bättre. Ett bra tips är att alltid inleda blogginlägget med vilken stad och vilket land du är i. Glöm heller inte att få med adressen till de olika platserna du skriver om. Det uppskattas alltid!

Så där, nu har du hela verktygslådan för att komma igång med ditt bloggande. Har du ingen resa inplanerad? Du kan fortfarande söka till höstens kursstarter på många av våra skolor. Du kanske vill åka till spännande London som Cajsa? Eller vackra Italien? Kontakta oss i dag så hjälper vi dig att komma i väg på ditt livs äventyr!

Läs mer
Gästbloggar från studenter