Högre utbildning på college och universitet

Så fick Lovisa drömjobb i modebranschen

Thu Jun 11 2015

Andra terminen på London College of Fashion höll jag en presentation om Fashion Forecasting på vår graduation inför 200 personer. Efter stående ovationer (vilket nästan fick mig att gråta av lycka), fick jag höra “a student with your talent is only something we see every 3-5 years. You’re one in a thousand, meant for great things” från vår kursledare Basia.

Efter presentationen blev jag också personligt inbjuden till Paris av Fashion Forecasting-guden Li Edelkoort (vilket definitivt fick mig att gråta) för att kolla på en av hennes presentationer i deras huvudkontor. Så jag åkte till Paris i januari och fick personligen prata med henne och bara njuta av att vara i närheten av ett geni, och en av mina största inspirationskällor!

Just nu är jag PR intern hos Felicities och jobbar med 20 emerging designers. Jag jobbar också som stylistassistent för Celebrity and Editorial stylist Joseph Toronka och tillsammans har vi jobbat med bland annat Beverly Knight, 55 Magazine och L’Oréals nästa kampanj som lanseras nu i vår.

Genom Joe och LCF har jag också fått möjligheten att jobba med de nya studenterna på Study Abroad-programmet, både nu i vår och i höstas. Då jobbar jag som stylist för David Levine och Chris Scott som är lärare i Fashion Photography och Fashion Film på LCF. Samt att jag i mars var med och planerade en editorial shoot för den nya abstract fashion-tidningen “No Substance” där jag var huvudstylist. Jag kommer även börja samarbeta mer med dem.

Jag är verkligen hur nöjd som helst med mitt år på LCF och det är absolut ett av de bästa besluten jag tagit. Om det är någon som är nyfiken på utbildningen och vad den kan leda till så tveka inte att höra av dig till mig. Jag berättar gärna mer om vad jag gör och vad jag lärt mig.

Läs mer
Studera på London College of Fashion