Högre utbildning på college och universitet

Så får du ut det mesta av din resa

Thu May 28 2015

Den absolut viktigaste ingrediensen för att din resa ska bli så bra som möjligt är att tänka positivt. Det kanske inte alltid blir precis som du har tänkt dig, men oftast löser det sig och det slutar i en fantastisk resa ändå. Vi på IBS har samlat ihop några tips för att du ska få ut det mesta av ditt äventyr!

Glöm mobilen ibland
I dag vill vi hela tiden hålla oss uppdaterade på olika sociala medier för att bli informerade om vad som händer där vi själva inte är. Samtidigt delar vi gärna med oss av vad vi hittar på och har varit med om. Ett nyttigt tips på din resa är att ibland faktiskt stänga av mobil, Ipad och kamera, så du inte har något som distraherar dig. Då kan du njuta av nuet och uppleva platsen där du befinner dig till max.

Våga prova någon ny maträtt
Landet som du har rest till kanske har en matkultur som skiljer sig väldigt mycket från den du är van vid hemma. Då tycker vi att du absolut ska ta tillfället att prova någon ny spännande och intressant maträtt. Det kanske inte är en maträtt som du kommer att välja att äta igen, men det finns också en chans att det kan bli din nya favoriträtt. Ta chansen!

Planera inte allt i detalj
Innan man går på planet och påbörjar sin efterlängtade resa har man ofta spenderat flera timmar med att planera den. Du kanske brukar göra en lång lista på allt du ska hinna med och sen fylla alla dagarna du ska vara borta med fantastiska sevärdheter, mysiga restauranger och roliga butiker som ska besökas. Självklart ska du göra det, men vi tycker också att du ska ge lite utrymme för att vara spontan. Kanske avsätta en dag då du inte har något alls inbokat och bara se vad som händer.

Packa ner ett leende och en positiv inställning och ge dig ut på äventyr. Vilken spännande plats i världen vill du uppleva? Hitta inspirationen här!