Högre utbildning på college och universitet

Playdate på Sunshine Coast med ett tävlingsinriktat gäng

Sun May 11 2014

Den 26 april var det dags för mig, Madde, Malin och Julia att arrangera en Playdate för alla våra IBS-studenter här på Sunshine Coast. Eftersom vi just nu har en stor grupp av glada studenter, både nya och “veteraner”, så vi bestämde oss för att prova en aktivitet som ingen hade provat tidigare.

Playdaten hölls på Mooloolaba Bowls Club. Bowls är en väldigt vanlig sport här i Australien, med ett väldigt tekniskt spel. Två lag skapades och varje lag fick hjälp av två professionella bowlsspelare. Dessa två helt fantastiska karaktärer, värda att nämna, kom spatserande över bowlsbanan iklädda bowlsklubbens egna outfit. Det var en trevlig “powerdam” och en äldre man från Skottland. Instruktörerna gick omkring på banan och gav klara instruktioner. Innan vi fick börja spela skulle vi få lära oss reglerna och fick lära oss att det var strikt kontroll på sulorna av allas flip-flop, så de inte skulle förstöra mattan.

Alla studenterna som medverkade var väldigt engagerade i spelet och efter vi spelat testrundorna började vi spela med poäng, vilket skapade en härlig känsla i gruppen. Många av studenterna som medverkade har studerat Fitness på TAFE, och är alltså väldigt sportintresserade – och som man kan tänka sig, också väldigt tävlingsinriktade.

Det var fantastiskt kul att se att även en lite mindre snabbspelad, men väldigt teknisk sport, kunde locka fram vinnarinstinkten hos gänget.

Väl efter matcherna var färdiga gratulerades de vinnande lagen, men för den härliga insatsen fick faktiskt alla lagen priser i form av choklad. Efter spelet serverades också australiensisk plockmat som bestod av bland annat party pies, sausage rolls, hotdogs och meatballs.

Det blev en lyckad Playdate och vi vill tacka alla som kom och provade att spela bowls och delade denna australiensiska upplevelse med oss. Det var fantastiskt roligt för alla oss att få träffa studenterna och visa att vi finns här om det behövs. Vårt mål är alltid att alla skall känna sig som en uppskattad medlem av IBS-familjen här i Australien.

Redan nu smider vi planer inför nästa IBS Playdate och även då skall vi försöka prova en ny aktivitet.