Högre utbildning på college och universitet

Playdate i Brisbane med sol, kajak och glada studenter

Sat May 17 2014

Lördagar kan vara lite sega ibland. Efter den långa veckan vill man oftast ha sovmorgon och ta det lugnt. Men lördagen den 26 april var annorlunda. Det var nämligen dags för IBS Playdate!

Och det var inte vilken Playdate som helst. För att göra något nytt med studenterna hade jag bestämt mig för att vi skulle paddla kajak på Brisbane River. Detta var för att kunna se stan från en annan synvinkel och prova en aktivitet som inte många gjort här i “Brisvegas”.

Playdaten började alltså med att vi träffades klockan 10 vid Kangaroo Point i centrala Brisbane för att paddla. Efter att ha skrivit in oss, tagit av oss skorna, fått flytvästar och satt på oss solskyddskräm var det dags för oss att ta oss ner till vattnet för att få korta instruktioner på vad vi fick och inte fick göra då vi var ”ute i det vilda”. Kort därefter var det dags. Det enda vi tänkte på var ”ramla inte i nu, gör så som instruktören sa, rumpa först, därefter ben”.

Lite vingligt var det, men när vi väl var i kajaken var det full fart på oss! Med 27 grader varmt och inga moln i sikte, var det bara att använda våra krafter, sola, skratta och njuta av den nya aktiviteten och varandras sällskap.

Efter en och en halv timme på vattnet hade vi fått mycket färg och våra muskler började bli lite trötta så vi paddlade tillbaka till Kangaroo Point. Efter en välbehövd dusch dirigerade vi oss till Captain Burke Park för att träffa de som inte paddlat. Vi beställde pizza, jag hade tagit med mig en massa gott att dricka samt lite godis och Tim Tams (fantastiskt god chokladkaka som är en av Australiens specialiteter). Vi lyssnade på musik, vissa solade, vi lekte och pratade en massa – så otroligt underbart gäng!

Efter ett par härliga timmar tillsammans var det dags att säga hejdå. Alla som kom hade haft det jätteroligt och jag ser detta som att det blev en otroligt lyckad Playdate. Det var fantastiskt roligt att få se alla och veta att de alla trivs här i Brisbane, och att de vet att jag finns här på plats och hjälper till så gott jag kan.

Vi ser nu fram emot att träffa de studenter som kommer i juli, och jag har redan en liten idé på vad vi kan hitta på som annan aktivitet.

See you later, alligator!

Sugen på en Playdate?
Studera på Martin College i Brisbane