Högre utbildning på college och universitet

Om heltidsstudier i paradiset

Tue Nov 17 2015

Att satsa på utbildning är den bästa investering man kan göra i sig själv. Och vad kan man mer önska sig än att ge sig ut på äventyr i paradiset samtidigt som man går i skolan? IBS har gett mig möjligheten att leva ut den drömmen.

Hawaii är mycket mer än vad jag kan beskriva med ord. Här finns inte bara vackra berg, vattenfall, turkost hav och vita stränder, här finns också ett rikt kulturliv. Aloha-kulturen skiner igenom allt. På gatorna ser man folk med surfbrädan under armen och shaka-tecknet i vädret. Waikiki är fullt av turister i Hawaii-skjortor och kransar och de ger liv åt staden, som är full av barer, restauranger och butiker.

Det jag älskar med Hawaii Pacific University är att studenterna är från världens alla hörn, vilket ger skolan en skön variation av internationella studenter. Min första termin har jag haft otroligt duktiga lärare, som är passionerade kring sina ämnesområden och har massor med erfarenhet. Miljön är avslappnad, precis som den övriga kulturen.

Hawaii är mer än vad jag kan beskriva med ord […] Det jag älskar med Hawaii Pacific University är att studenterna är från världens alla hörn.

Även om man är i paradiset ska man vara på det klara med att skolan är heltidsstudier. Systemet är lite annorlunda är det man är van vid hemifrån. Vi får betyg på det mesta vi lämnar in och vi har en del läxor, quiz och deadlines. Men i slutändan är det värt det, för det är som sagt en upplevelse för livet och en investering som man kan ta med för resten av livet.

Det är en unik miljö där människor är på hugget och positiva till nya upplevelser, på ett sätt som man inte hittar på några andra ställen i världen. Alla är samlade för ett äventyr och därför är man aldrig ensam, även om man rest i väg på egen hand.

Läs mer
Studera på Hawaii Pacific University
Kontakta oss för mer info