Högre utbildning på college och universitet

Nya Zeeland - Ett land där jag känner mig hemma

Thu Jan 22 2015

I januari förra året hade jag aldrig trott att jag skulle dra helt ensam till andra sidan jorden. Att jag skulle få med mig så mycket kunskap, så många känslor, upplevelser och nya vänner för livet, hade jag aldrig trott. Plötsligt var saker förändrade och där satt jag på flyget till Nya Zeeland.

På väg till en okänd del av världen, förväntningsfull, ängslig och spänd. Bort från trygga Norge, på väg till en annan kultur, ett annat samhälle och andra människor. Jag har växt, lärt mig och sett så mycket som har förändrat mig som person. Studierna inom Conflict Resolution har gett mig så mycket kunskap som jag kan använda inom många olika områden i livet. Jag har lärt känna människor här nere som jag alltid vill ha kontakt med, och jag har sett många häftiga städer. Jag har bland annat besökt både Fiji och Australien.

Jag ångrar inte en sekund min resa med IBS och jag kommer alltid att se tillbaka på det här året som kanske ett av de viktigaste i mitt liv!

När det gäller Nya Zeeland är detta ett land där jag nu känner mig hemma. Naturen är väldigt vacker, med många dolda skatter. För att inte tala om människorna, som är så gästvänliga och tillmötesgående.

Tillsammans med två fantastiska danska tjejer hyrde jag förra sommaren en campingbil och körde runt hela nordön. Whitianga är en av mina absoluta favoritstäder här nere, och värt ett besök för dig som ska resa till Nya Zeeland. Vi bodde på ett ställe för backpackers där vi lärde känna folk som var på resa från många andra delar av världen. Vi paddlade kajak, lagade god mat och njöt av livet.

Självklart kommer det också perioder då man är sliten, har hemlängtan och mycket skolarbete. Det är då stunderna som beskrivs ovan som hjälper dig igenom det. Vännerna du får på plats går ofta igenom samma sak – och det knyter starka band.

Läs mer
Studera på AUT University