Högre utbildning på college och universitet

Mitt livs bästa investering

Tue Oct 20 2015

Att välja att studera Contemporary Music på Southern Cross University är den bästa investering jag har gjort i mitt liv hittills.

Utbildningen täcker många olika aspekter av musik. Första delen läser vi musikteori, musikstilar, genrer och musikhistoria. Vi har också en praktisk kurs där vi får spela tillsammans med andra studenter och lära oss mer om olika tekniska delar.

Nästa del består av låtskrivande, musik genom internet och avancerat musicerande och utövande. Lärarna här är högt kvalificerade och stöttar verkligen oss studenter och vill att vi ska göra bra ifrån oss. Varje gång jag haft svårt för något har jag kunnat gå till lärarna, eller till det “Academic Skills Team” som finns som resurs för oss, och har fått den hjälp jag har behövt.

Nyckeln är att vara öppen för all hjälp och alla möjligheter som skolan erbjuder, vilket är mer än jag hade kunnat föreställa mig.

Även om jag i första hand är här för att studera är jag också här för att uppleva Australien. Först var jag rädd att det skulle vara svårt, men sedan insåg jag att SCU International erbjuder särskilda utflykter som till exempel Mojo surfläger, utflykt till Fraser Island och olika vandringar över helgen. Vi kan gå med i olika föreningar inom sport, musik, cykling eller bergsvandring för att lära känna andra studenter i närheten.

SCU Unibar håller olika temakvällar där du och alla dina vänner samlas för att ha kul tillsamans.

När du bor på campus har du alltid nära till något roligt. De flesta studenter som kommer hit är välkomnande och gillar att inkludera alla i sina aktiviteter. På samma sätt, om du behöver inspiration till dina studier är det bara att knacka på närmaste dörr för att få hjälp.

Vill du också studera musik? Kontakta oss så hjälper vi dig!
Boka gratis studievägledning eller gör en intresseanmälan

Läs mer
Contemporary Music
Studera på Southern Cross University i Lismore
Studera musik utomlands