Högre utbildning på college och universitet

Majas fem favoriter i Melbourne

Thu Jun 25 2015

Maja är vår IBS-representant på plats i Melbourne. Hon har bott och jobbat i Australien i snart tre år och här delar hon med sig av sina bästa tips i staden hon älskar, staden som hon tycker har allt:

Degraves Lane

I Melbourne CBD (central business district) finns flera små gränder, så kallade laneways, med mysiga kaféer och restauranger. Favoriten är Degraves Lane som dessutom ligger precis vid stadsbiblioteket. Dit går jag ofta och sätter mig i kaféet och jobbar eller läser tidningar.

Hardrock Rock Climbing

Precis mitt emot RMIT University ligger Hadrock, ett perfekt ställe för den som gillar eller vill prova klättring. De har jättebra väggar för alla nivåer och gratis introduktion. Om du inte har någon klätterkompis kan du hitta en i deras Facebookgrupp, eller använda appen Meetup. RMIT University använder också denna app för att ordna utflykter för de som vill klättra utomhus.

Stränder

Inom en timme på båda sidor av Melbourne finns fantastiska stränder. För surfning rekommenderar jag Surf Coast och för lite lugnare sol-och-bad-häng ska du åka till Port Phillip Bay. Ungefär 20 minuter med spårvagn från centrala stan ligger stadsdelen St Kilda, med den närmaste stranden. Här kan man kitesurfa, prova paddle board, kolla in de pyttesmå pingvinerna som lever här eller bara njuta av alla kaféer eller en bra bok på stranden.

Federation Square

Mitt i stan, bredvid Yarra River, ligger Federation Square. På detta torg händer det alltid något. Jag tar ofta med mig min lunch hit och sätter mig på den stora trappan eller i en av solstolarna, för att underhållas av omgivningen.

MCG Sportarena

MCG är södra halvklotets största sportarena (12:e största i världen) som kan ta in upp till 100 000 åskådare. Arenan är så häftig i sig att man inte ens behöver vara intresserad av sport för att bli imponerad. På vintern spelas australiensisk fotboll här och på sommaren är det mycket cricket. Utöver sporteventen på MCG hålls för den sportintresserade dessutom Australian Open och Formula 1 i Melbourne varje år.

Jag ger dig gärna fler tips om Melbourne och hoppas så klart att vi ses här snart.

Hälsningar,
Maja

Vi kan inte annat än att bli inspirerade av Majas härliga Melbournetips. Blir du också sugen på att uppleva denna fantastiska stad? Du kan fortfarande söka till höstens kursstarter på Martin, eller redan nu skicka in en intresseanmälan om att studera på RMIT University till våren. Vi hjälper dig!

Kontakta oss
Boka en studievägledning eller gör en intresseanmälan

Läs mer
RMIT University
Martin i Melbourne