Högre utbildning på college och universitet

Linnéas 5 bästa London-tips!

Mon May 15 2017

Hej allihop! Mitt namn är Linnéa Ivetorn, jag har precis fyllt 20 vårar och dessutom avslutat mina tre första månader utomlands som student. Jag tog studenten i juni förra året och åkte i januari iväg på mitt livs äventyr.

Har du, som jag, längtan och lust efter något extra? Men som många andra kanske du tvekar? Mitt råd till dig, tveka inte. Steget att ta mitt pick och pack och flytta till London ifrån Kungsbacka, söder om Göteborg, var utan tvekan både det största, läskigaste, bästa steget jag tagit.

Jag har studerat i lite mer än tre månader, i en helt ny stad, med helt nya människor och nya kurser. Jag har pluggat Fashion Communication, vilket har gett mig möjligheten att välja en mängd olika kurser på London College of Fashion.

På min utbildning har jag pluggat kurser som Fashion Styling, Fashion & Beauty Photography, Social Media, Public Relations, Fashion History and Artefact, British Cultural Studies, Theoretical and Contemporary Fashion Studies och har på tre månader fått lära mig mer än jag lärt mig i hela mitt liv. Jag har dessutom fått plugga min passion – mode!

Men självklart har även själva staden gett mig erfarenheter, upplevelser och minnen för livet. Det är ju lite det man söker när man väljer att studera utomlands, de där extra sakerna ingen annan får. London är en storstad som har allt. Här kommer mina 5 London-måsten!

Bästa fiket – BlueBird, Chelsea

Jag rekommenderar starkt BlueBird på Kings Road i Chelsea som blivit ett av mina favoritställen. Jag en flitig stammis på såväl drinkar i vårsolen, kaffe på söndagseftermiddagen eller brunchen på lördagar. De har en bistro, restaurang, klädbutik, spa och dessutom bageri. Personalen är omhändertagande och professionell. Dessutom dyker det regelbundet upp paparazzis på stället…

Bästa parken – Battersea park

Jag bodde i Chelsea under mina tre första månader och hade då väldigt nära till både Hyde Park och Battersea Park, där den sistnämnda blev favoriten. Det är liv och fart i alla parker i London, men efter ett tag tröttnar du som bosatt dig i London på turistbruset och drar dig gärna ifrån de vilsna turisterna. I alla parker springer hundarna lös och leker, människor tränar åt varenda håll medan andra solar. Det som gör Battersea Park till min favorit är den lokala känslan. Den är långt ifrån turistig och därav inte den finare parken, men den får dig att känna dig lite mer “Londoner” och det var dit jag gick varje gång jag längtade hem (de dagarna drabbar alla, men det hör självklart till). Jag gick till Battersea Park för att känna mig ännu mer hemma i London, bland fotbollsspelande ungar, glada hundar och motionerande vuxna.

Bästa baren och nattklubben – Kosmopol och Maggies, Chelsea

På tal om att längta hem, kan det ibland vara skönt att komma hem lite – så varför inte gå till Kosmopol på Fulham Road? Det är en svenskägd bar där du hittar lokala, antingen svenska londoners eller helt enkelt britter. Kosmopol är perfekt oavsett om det är för den lugna drinkkvällen eller för den efterlängtade utekvällen. Det är litet och mysigt på övervåningen och inte alls mycket större på nedervåningen men där har du dansgolv och feel good-musik. Jag rekommenderar starkt att ni efteråt går till Maggies längre ner på gatan för att fortsätta kvällen, där hittar ni den perfekta 80-tals musiken och era dancemoves kan fortsätta…

Bästa marknaden – Camden Food Market, Camden Town

Du bör åka till Camden Food Market i Camden Town för att uppleva mat från hela världen, vintage och second-hand. Det är en “must-do” för alla, oavsett vem du är, hur du ser ut eller vad du gillar. Jag älskar Camden Food Market för deras mat. En perfekt dag är en dag spenderad där bland matfrossan.

Bästa stadsdelen – Chelsea

Vid det här laget kan ni nog gissa att den bästa stadsdelen snabbt utvecklades till att bli Chelsea. Det är så underbart mysigt och “hemma” på något sätt i Chelsea. Självklart är Oxford Circus och det centrala däromkring kul till en början, men när “turisteriet” som sagt blivit en för stor del av din vardag är ett ställe som Chelsea perfekt. Ett ställe som har allt det där, fast lite bättre, lite lokalare och lite lugnare.

Jag hoppas vi ses till hösten, you know where to find me – London!

Vi tackar Linnéa för hennes suveräna tips och ser fram emot att hänga i Chelsea under nästa London-resa!

Vill du också plugga mode i London? Klart du vill! Läs mer och ansök här innan den 15 juni för att komma iväg i höst!

Följ Linnéa på Instagram

Läs mer:

London College of Fashion

Tia läser fitness i Australien och älskar det