Högre utbildning på college och universitet

Kia Ora från Kiwiland

Tue Aug 19 2014

Förväntningar var höga. Minst sagt. Både jag och Hanna har varit studenter i Australien under längre perioder men ingen av oss har tagit chansen att åka över till Nya Zeeland. Nu äntligen skulle vi få åka till Kiwiland, och på listan över förväntningar stod bland annat en mångsidig stad, enastående natur och lättsamma människor.

Att flyga in över Auckland sent på kvällen när hela staden var upplyst var helt fantastiskt. Våra förväntningar höjdes, om möjligt, ännu mer. Tidsskillnaden på 10 timmar gjorde sig påmind redan första morgonen, men vi kunde så klart inte sova bort vårt efterlängtade besök.

Ett stenkast från vårt boende hittade vi en liten coffee shop som serverade oss starkt, gott kaffe. Precis vad man som svensk vill ha på morgonen. Jetlagen kändes helt bortglömd. Vi fick berättat för oss att det finns över 1 000 olika ställen att äta på i Auckland, och här finns mat från världens alla hörn. Detta fick vi flera bevis på under de kommande dagarna, och vi har ätit allt från asiatiska nudlar till exklusiva skaldjur.

Vi promenerade vidare till AUT University där IBS-studenterna studerar. Det är veckan innan skolan börjar och nästintill folktomt, men faciliteterna vi får se är många och det är enkelt att förstå varför studenterna trivs så bra här.

Rundvisningen på AUT University avslutades med ett exklusivt besök på skolans rooftop med utsikt över hela Auckland. Bättre än att åka 328 meter upp i stadens Sky Tower!

Under eftermiddagen fick vi ett tydligt intyg på att det är möjligt att bo i en storstad men ändå ha naturen tätt inpå. Var man än är i Auckland har man nära till hav och stränder, nationalparker, vulkaner och regnskog. Vi passade på att ta färjan över till Devonport som är en liten by precis vid havet med fina vita sandstränder, trevliga små butiker och mysiga restauranger och kaféer – ett måste när man är i Auckland.

Vi har spenderat fyra heldagar i Auckland och sammanfattningsvis är vi helt överens om att staden levde upp till våra förväntningar. Detta är utan tvekan den perfekta studieorten för den som vill ha en aktiv fritid vid sidan av studierna, och bo i ett land med öppna, vänliga och utåtriktade personer där det är lätt att hitta nya vänner.

Läs mer
Studera på AUT University