Högre utbildning på college och universitet

Intuition

Tue Sep 08 2015

Jag hade precis avslutat min associate’s degree i Film Production i Santa Barbara. Jag var två veckor in på min arbetslöshet och satt på Starbucks och letade jobb på Craigslist. Jag stötte på en annons: “Studioassistent för kompositör sökes”. Mer stod det inte. Jag skickade in mitt CV, och inom en halvtimme ringde telefonen, en intervju bokades för nästa dag och så var bollen i rullning.

Jag dyker upp vid studion i Santa Monica. Tio minuter senare sitter jag mitt emot långfilmskompositören Henry Jackmans personliga assistent och blir erbjuden ett jobb med Captain America och Big Hero 6 – som kompositörens studioassistent.

Jag finner mig ett par veckor senare sittandes mitt emot Oscarsnominerade Mark Stoeckinger, Sound Supervisor för bland annat Gladiator, Kill Bill, och Mission: Impossible-serien. Vi diskuterar ljud och mitt intresse för branschen. Tre månader senare blir jag tillfrågad att redigera ljudeffekter till långfilmsdokumentären A Faster Horse som hade premiär på Tribeca Film Festival i New York tidigare i år.

Jag har nu jobbat heltid i ett år som ljudredigerare på ett lokalt företag i Santa Barbara, med många projekt vid sidan om. Allt från zombie-indiefilm i utkanten av LA, ljudredigering för fransk och norsk filmproduktion till effektsredigering i Santa Monica. Jag har haft äran att redigera och mixa ljud för flertalet kortfilmer som har visats på bland annat Cannes International Film Festival.

Sedan den där augustimorgonen 2012 när mamma och systern vinkade av mig på flygplatsen, har allt jag gjort styrts av den där hungrande magkänslan. När jag flyttade till södra Kalifornien för tre år sedan, hade jag ingen aning om att jag skulle bli kvar så länge. Jag blev såld på en dröm som aldrig riktigt var min. Jag lärde mig snabbt att ignorera de där rädslorna som alltid dyker upp. Jag stänger av den där enerverande tankemaskinen vi alla har där upp i knoppen, sen tar jag ett beslut.

Det är aldrig lätt att göra det som är svårt och utmanande. Men det bästa som någonsin har hänt mig är de gångerna huvudet har skrikit nej, rädd för misslyckande, och då magen har pirrat av förväntan och ovisshet. Släpp taget, gå vidare, och kasta dig in i nästa äventyr. Vem vet, du kanske lär dig ett eller annat.

Läs mer
Studera film/tv/teater
Film & Television Production, Santa Barbara City College