Högre utbildning på college och universitet

Idas vardag som Fitnesstudent i Australien

Thu Sep 17 2015

Jag har alltid varit en väldigt självständig och målinriktad tjej som älskar allt som har med träning att göra och därför blev nog ingen hemma förvånad när jag tog mitt pick och pack och åkte hit till Australien direkt efter studenten.

Så, hur kan en vanlig dag se ut här på Sunshine Coast?

Vid 06.30 ringer klockan och jag gör mig redo för en ny och lärorik dag.

07.50 sätter jag mig på cykeln för att vara i skolan halv 9. Första lektionen kan vara “Exercise Science”. Detta är den svåraste (men också absolut roligaste) kursen hittills där vi får lära oss om alla ben i kroppen, muskler och var de fäster, hur hjärtat är uppbyggt och fungerar och mycket mer.

Lektionen är tre timmar lång och de första två timmarna går oftast åt till att lyssna på lärarens föreläsning. Därefter väntar en timmes tutorial där vi tillsammans med vår lärare får gå igenom allting vi lärt oss muntligt för att se till så att allt sätter sig och att vi lär oss ännu mer.

Därefter väntar lunchen som för min del består av min medhavda matlåda fylld av gottigheter. Om man vill kan man köpa mat i skolans kafé, men som student med en begränsad plånbok föredrar jag att hålla lite i pengarna och laga min egen mat (det blir dessutom så mycket godare).

Efter lunchen kan vi ha “Client Orientation and Screening” där vi får lära oss hur man gör olika tester och mätningar på sina klienter innan man börjar träna dem. Vi lär oss även hur dessa mätningar kan visa klientens utveckling och vad man behöver jobba på ännu mer.

För tillfället har vi bara två lektioner per dag och om jag inte har någon “Work Experience” (praktik) på skolans gym cyklar jag vanligtvis hem och får i mig lite mellanmål innan jag beger mig mot gymmet på University of the Sunshine Coast som ligger precis vid UniCentral där vi bor. Där nöter jag teknik i övningar som vi ska kunna i kursen ”Gym Instructor” till dagen efter.

Innan jag är hemma därifrån har mörkret hunnit falla över Sunshine Coast och när jag kommer hem väntar middag och lite plugg innan jag och tjejerna jag umgås med mest här sätter oss ner med en kopp te och lite mys framför en serie innan läggdags.

Vid 21.30 släcker jag lampan för dagen och drar täcket över huvudet för att vila upp mig inför nästa dag.

Om ni får chansen att åka i väg på en sån här resa, TA DEN! Den erfarenhet man får under sin tid utomlands är så mycket värd och jag känner redan hur mycket jag har växt som person, även om det stundtals är en ordentlig utmaning. Men som min lärare en gång sa: ”How can you grow if life doesn’t challenge you”?

Vill du veta mer?
Boka gratis studievägledning
Läs mer om TAFE Queensland East Coast