Högre utbildning på college och universitet

Hur är läget på Hawaii just nu?

Tue Nov 24 2015

Det börjar bli mörkt och kallt här hemma i Sverige, men för många av våra IBS-studenter ute i världen ser det annorlunda ut. Innan helgen hörde vi av oss till William som är på Hawaii, för att kolla hur han har det. Läs hans svar.

Hej William, hur är läget?
– Aloha! Allt är väldigt bra med mig. Jag lever livet här på Oahu, Hawaii.

Vad har du gjort i dag (torsdag 19/11)?
– I dag har allt fokus legat på skolan. Morgonen började med att jag höll föredrag om “The Invisible Ocean: Plankton & Plastic” på marinbiologin, följt av en inlämningsuppgift och diskussion på fotografin. Nu är jag klar med veckans läxor så ser fram emot helgens trevligheter.

Hur går det i skolan?
– Skolan går bra. Har träffat många nya vänner och har lärt mig en hel del av lärarna på HPU (Hawaii Pacific University).

Vad pluggar du?
– Jag tog friheten att läsa ett gäng olika kurser i stället för ett program. Jag valde två hobbykurser, Marine Biology och Photography, samt två businesskurser som stämmer mer in på vad jag kommer försöka studera när jag kommer hem. Jag läser alltså 12 credits här på HPU.

Vad har du för helgplaner?
– I helgen ska jag på en bal som ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) har arrangerat för alla HPU-studenter. Det ser jag fram emot. Det är inte ofta man får ta på sig finkläder på denna varma ö.

Apropå värmen, hur är vädret?
– Solen skiner på som vanligt här på Hawaii. Ibland kan det komma en och annan skur, som dock inte varar längre än 20 minuter. Det är till och med så att dessa skurar uppskattas om det är en väldigt varm dag.

Vad är det bästa med att bo på Hawaii?
– Klimatet och människorna, definitivt!

Längtar du hem?
– Stundtals absolut. Jag försöker att inte tänka på det för mycket för att få ut så mycket som möjligt av den terminen jag är här. Min familj hälsade på för någon vecka sedan så på den fronten är det lugnt för stunden. Har dock en flickvän hemma i Sverige som jag saknar väldigt mycket.

Något man inte får missa om man besöker Hawaii?
– Oj svår fråga, det finns så mycket att välja mellan. Det absolut roligaste jag har gjort här måste vara all cliff-diving på olika ställen av ön. Det finns “China walls” på South shore, “Waimea Bay” på North shore och “Maunawili Falls” i mitten av ön, vilket är ett vattenfall som man kan klättra upp ca 12 meter bredvid och hoppa ned i. Tycker man om lite lugnare aktiviteter finns det så klart superfina stränder där du kan simma med sköldpaddor och till och med delfiner om du har lite tur.

Något annat kul du vill berätta eller dela med dig av?
– Det bästa med att vara fotograf på detta ställe är alla härliga minnen jag kommer ha med mig i form av bilder. Om någon är intresserad av att se lite mer från Hawaii får ni gärna kika in på min Instagram @williamwirhed och även IBS Instagram @ibseducation där jag har fått möjligheten att dela med mig av lite från min vistelse här på Hawaii Pacific University. Annars så tackar jag för mig, Mahalo!

Vi önskar William fortsatt lycka till med studierna och hoppas att balen i helgen var trevlig. Vill du också studera på Hawaii eller någon annan exotisk plats i världen? Boka en gratis studievägledning så berättar vi hur du kommer igång!

Läs mer
Hawaii Pacific University