Högre utbildning på college och universitet

Gustav minns en speciell dag i Santa Barbara

Tue Sep 16 2014

Nytt land och ny stad betyder nya erfarenheter på många olika plan. Här kan du läsa ett blogginlägg från Gustav, från en väldigt annorlunda dag han hade i Santa Barbara, USA.

“I dag har det hänt grejer här i Santa Barbara. Nejdå, inte riktigt men jag vaknade i morse av att det blåste något otroligt utanför fönstret, skallrade liksom i våra fönster. Fick sen höra om att det varit ganska rejäla jordbävningar både i Los Angeles och Ventura som ligger rätt nära oss här, och med ordentliga menar jag då sådana som man faktiskt känner av.

Vi får varningslarm på våra telefoner lite titt som tätt om jordbävningar som vi aldrig ens känner av, lite som att ropa på vargen känner jag. Men nu hade det tydligen varit på riktigt och det beräknades att vi skulle få känna på lite efterskalv under dagen.

Spännande tänkte jag som aldrig känt av en jordbävning tidigare men tog tillbaka det rätt fort när jag kom till skolan och fick höra att dom gått ut med en tsunamivarning.

Men det kom ingen tsunami, vilket jag tror att jag och alla andra egentligen förstod att det inte skulle göra, men vi kunde ändå inte hjälpa att sitta och stirra ut över havet under vår lunch i kafeterian (ja, vi hade rätt brutal havsutsikt varje dag vid lunchen, inte helt fel).

Det har varit helt sjuka vågor som såg ut att kriga mot varandra där ute. Inte en enda surfare såg man vilket nog inte har hänt sen jag kom hit. Så i dag har alla tsunami zones varit stängda för allmänheten, vilket är typ stranden och lite runt det. Det gick bra i alla fall. Dock har vi som sagt haft rejäl vind i dag. Fick höra något om att vi skulle få känna på några riktiga jordbävningar nästa vecka och skulle jag veta att det inte är någon fara skulle det vara rätt spännande!”

Läs mer
Studera på SBCC i Santa Barbara
Studera på Antioch i Santa Barbara