Högre utbildning på college och universitet

Frejas bästa Sydneytips

Wed Jan 06 2016

Jag har alltid älskat att resa och när jag skulle påbörja min utbildning var det därför ingen tvekan om att jag skulle lämna mitt hemland Danmark. Efter bra vägledning från IBS föll valet på The Hotel School Sydney. Jag har snabbt förälskat mig i denna underbara stad, bland annat på grund av några av de fantastiska ställen jag tänker berätta om här.

The Bondi to Coogee beachwalk
Om man älskar fina stränder och en bra utsikt är den här turen ett måste. På vägen från Bondi till Coogee går man från den ena vackra stranden till den andra. Vandringen tar ungefär 2,5 timmar och är 6 kilometer lång. Alla stränder har trevliga kaféer och det går bussar tillbaka till staden om man inte har lust att gå hela vägen. Den här promenaden kan man gå flera gånger, för även om man redan sett utsikten slutar den aldrig vara så vacker!

Bra mat med fin utsikt
Opera Bar ligger, som namnet antyder, vid Operahuset. De serverar god mat under hela dagen, men den bästa tidpunkten att komma hit är på kvällen, när utsikten över Sydney är ännu mer fantastisk än vanligt. Ett annat bra ställe med fin utsikt och god mat är Darling Harbour. Hamnen är full av restauranger, barer och kaféer. Det passar bra för en kväll i stan, eftersom många ställen har öppet till klockan tre på natten.

Det anordnas också många Foodfestivals i och omkring Sydney. En av de större är Noodle Market, en årlig matfestival som äger rum mitt i Sydneys Hyde Park. Är man i Sydney i oktober är den väl värd att besöka.

“Vandringen från Bondi till Coogee kan man göra flera gånger, utsikten slutar aldrig vara så vacker.”

Day trips
Söndag är lika med billig lokaltrafik i Sydney, vilket gör det till den perfekta dagen för en utflykt till de städer som ligger lite utanför själva stadskärnan. Har man lust med en dag på stranden ska man ta färjan till Manly. Manly är en supertrevlig liten by i Nordsydney, med en av Australiens vackraste stränder.

Om man hellre vill ha en aktiv söndag ska man ta tåget till Blue Mountains. Det är ett stort område med många olika ställen att besöka. Det mest turistpräglade är Katoomba, men hela området är fantastiskt och alla olika platser bjuder på upplevelser och utsikter.

The botanical garden
Sist men inte minst får man inte glömma Sydney vackra botaniska trädgård. Trädgården ligger nere vid hamnen, nära Operahuset, och är ett perfekt ställe för att äta sin frukost, träffa vännerna eller ligga och sola. Den botaniska trädgården är en paus från stadslivet och därför också en riktigt bra plats att promenera eller ta en springtur.

Blir du nyfiken på att utforska dessa platser själv? Våra samarbetsskolor Sydney har alla väldigt olika karaktär. Vad passar dig? Boka en gratis studievägledning så kan vi berätta mer.

Kontakta oss
Boka gratis studievägledning eller gör en intresseanmälan

Våra samarbetsskolor i Sydney
The Hotel School Sydney – hotellskola med universitetsstatus
Australien College of Physical Eduaction (ACPE) – sportskola i toppklass
Martin i Sydney – yrkesförberedande utbildningar