Högre utbildning på college och universitet

Från studiekompisar på TAFE Queensland till affärspartners

Mon Aug 28 2017

Vi snackade med vännerna Simon och Leonard som nyligen är hemkomna från sitt studieår i Australien där de tillsammans pluggade fitness. Tillsammans driver de en YouTube-kanal och just nu jobbar de även för fullt med sitt nystartade företag Tryingaton AB, där de anordnar bootcamps, personlig träning online, massage och inom kort även föreläsningar – allt inom träning och hälsa!

Namn: Simon Forslund och Leonard Persson
Ålder: 22 år
Hemstad: Uppsala
Utbildning:
Diploma of Sport Development, TAFE Queensland Sunshine Coast, 2016–2017

– Studietiden på TAFE var bland den bästa tiden vi varit med om. Vi träffade vänner för livet och utvecklades enormt på ett personligt plan. Vi har båda två haft visionen om att starta eget sedan en lång tid, och känner nu att vi hittat rätt efter utbildningen inom träning och hälsa. Vi får möjligheten att styra tiden och arbetet själva och vi ser hur företaget utvecklas i relation till arbetet vi lägger ned, det finns nästan ingen bättre känsla!

Att karriärmöjligheterna är stora efter avslutade studier på TAFE håller de med om – särskilt inom personlig träning. Samtliga studiekamrater har redan fått jobb, och innan de startade Tryingaton AB sökte Simon olika PT-tjänster och fick tre arbetsintervjuer på nolltid.

– Det visar verkligen på hur hög klass utbildningen har gentemot utbildningar hemma i Sverige, säger Simon.

Planerna för Tryingaton är stora. Killarna är fulla av idéer och hoppas att kunna leva på företaget och med många andra projekt framöver. Visionen är att kunna leva på Tryington och de ska kunna styra över sina liv och inkomst själva inom fem år. Vid frågan om de skulle rekommendera andra att börja sin karriär via TAFE Queensland är de överens:

– Absolut! Att söka till TAFE och våga ta steget att faktiskt åka dit är det bästa vi båda har gjort i livet. Man växer enormt som person och har suveräna lärare på utbildningen. De var som kompisar och man märkte verkligen att de kunde sin sak. STS underlättade verkligen också för oss, framförallt hjälpen med att fixa första boendet!

Kolla in Simon och Leonards YouTube-kanal och glöm inte att prenumerera

Läs mer om studier inom Sport Development på Sunshine Coast i Australien