Högre utbildning på college och universitet

Fira Halloween i amerikansk stil!

Thu Oct 27 2016

Halloween sprider ljus under de mörka höstkvällarna, speciellt i USA där Halloween är en viktig och rolig tradition. Våra IBS studenter och STS au pairer delar med sig av sina bästa minnen av hur de firade Halloween ”the American way” under sin tid i USA. Spännande eller hur?

Läskiga hus

Emelie Ekman var au pair i San Francisco. Hon menar att USA är känt för att gå "all in" och Halloween är inte ett undantag, något hon fick uppleva i sin värdfamilj.

- Allt i San Francisco och Bay Area var dekorerat i orange och svart, minns hon. Till och med maten såg läskig ut!

Sophie Sebelius, som var au pair strax utanför Washington DC, håller med. Hon beskriver att husen i området som hon bodde i var dekorerade till max med spindelnät, gravstenar, kistor med skelett och att det till och med spelades läskiga ljud från vissa hus.

"Våra amerikanska vänner gick all in"

Hanna Mattsson och Alexandra Dering studerade i Santa Barbara, där butikerna började sälja kostymer redan en månad innan Halloween och alla kaféer sålde bakverk i form av spindlar och spöken.

- Jag har aldrig sett något liknande. Alla livsmedelsbutiker var fulla av dekorationer och sålde allt från Halloween-kakor till konstiga bakverk och dekorerade pumpor, säger Hanna.

De båda gick på traditionella Halloween-maskeradfester.

- Jag måste erkänna att vi bara var lite utklädda jämfört med våra amerikanska vänner, som verkligen gick all in, säger Alexandra.

Bus eller godis

- Det är inte tillåtet att ge bort godis utan papper, så alla familjer köpte in särskilt godis inför Halloween, förklarar Sophie. Hon besökte flera butiker med väggar som enbart var fyllda med Halloween-godis i orange och svart.

Godiset var givetvis till för att delas ut under "trick or treat", något Sophie deltog i tillsammans med sin värdfamilj.

- Barnen tyckte det var så roligt att jag var utklädd och jag kände mig som 10 år gammal igen när vi gick runt i kvarteret, säger hon.

Nu är det din tur…

Alla fyra är överens om att det var magiskt att uppleva Halloween på ett traditionellt amerikanskt sätt i USA! Vill du också uppleva speciella högtider där traditioner är mycket starka? Världen väntar på dig!