Högre utbildning på college och universitet

En typisk dag som student i Santa Barbara, Kalifornien

Tue Mar 31 2015

Mikaela Ödman bor just nu i Santa Barbara, där hon pluggar på Santa Barbara City College (SBCC). Här berättar hon hur en typisk dag i Kalifornien kan se ut.

Klockan ringer 06.30 – ingen höjdare för en så morgontrött person som jag. Tillåter mig själv att snooza tio minuter innan jag stiger upp. Börjar med min frukost och då vaknar min ena roommate, vi äter alltid frukost tillsammans på tisdagar eftersom vi börjar 8 båda två.

Efter frukost – borstar tänderna och får på mig kläder och smyger tillbaka in i rummet med min andra sovande roommate. Unnar mig tio minuter av att slökolla telefonen innan det är dags att gå.

Promenad till skolan – det är bara en kvart så det går snabbt. Man träffar alltid någon man känner, eller inte känner, som hälsar på campus. Amerikaner tar varje tillfälle att vara artiga, och att småprata med ”främlingar” är vardag här i Santa Barbara.

Första lektionen – Business. Vi får en föreläsning av vår instructor om hur viktigt det är med marknadsföring och hur man hittar sin målgrupp. Sista delen av lektionen går till grupparbete så jag vänder mig helt enkelt till närmsta amerikan, tar i hand och sedan diskuterar vi tyngden av att hitta rätt målgrupp.

Andra lektionen – jag har en rast innan det är dags för Leadership. Vi ska börja på ett nytt projekt och det är jag som är ledare över min grupp den här gången. Vi sätter i oss våra grupper om fyra och diskuterar hur vi ska lägga upp arbetet, när alla kan träffas och skriva.

Jag och mina klasskompisar pratar också om springbreak som närmar sig med stormsteg. En amerikan ska hem till sin familj, en svensk får hit en kompis, en holländare ska resa runt och själv ser jag fram emot en resa till San Fransisco och LA med familjen som kommer på besök.

Efter skolan – hem, käka lunch. På eftermiddagen är det Farmers Market nere i stan så jag passar på att gå en promenad i solen och kika. Hela shoppinggatan är fylld med små stånd där lokala farmers säljer allt från ekologiska rotfrukter, till bär och nybakat bröd. Med en påse fylld med nyttigheter går jag hem till mina tre roommates igen och kvällen spenderas framför en film. Och i vår lägenhet, med fyra tjejer, är Sex And the City helt okej.

Läs mer
Studera på Santa Barbara City College