Högre utbildning på college och universitet

Eleonore fortsätter sina studier i Australien

Tue Oct 16 2018

Efter att ha avslutat sin utbildning i Sverige kände Eleonore att hon ville spetsa sitt CV lite extra, och det självklara valet för henne var att studera en master utomlands. För STS berättar hon om vad som lockade henne att studera utomands och om hennes vardag på Australiens fantastiska östkust.

Namn: Eleonore Glebe
Ålder: 26 år
Hemstad: Helsingborg
Utbildning: Master in Business Administration, University of the Sunshine Coast

Vad fick dig att vilja studera utomlands?

Det har alltid varit min dröm att studera utomlands. Jag har länge väntat på rätt tillfälle för att våga ta steget och verkligen göra det. Jag inspirerades av andra människor i min omgivning vilka valde att resa utomlands efter gymnasiet och backpacka. Backpackerlivet lockade inte mig, min dröm var att få bo i ett annat land under en längre tid. Jag ville få möjlighet att uppleva och ta del av kulturen och vardagslivet i landet. När jag var klar med min ingenjörsutbildning i Sverige kände jag fortfarande inte mig klar med plugget. Det kom väldigt naturligt för mig att studera min master i ett annat land. Då skulle jag både få bo i det landet under 1,5 år samt att fortsätta studera.

Hur kommer det sig att du valde att studera i Australien?

Ett utav mina delmål med att studera utomlands var att förbättra mina engelskkunskaper. Utifrån det ansåg jag att det var bäst att studera i ett engelsktalande land. Jag funderade länge över att studera i USA eller Australien. Vad som slutligen avgjorde var naturen och kulturen i Australien. Jag hade svårt att se mig själv i USA. Australien och andra sidan är väldigt begåvade på att ta emot internationella studenter. Det är också en fantastik och varierande natur var man än vänder sig. Jag är även en tjej som gillar utflykter och att se nya saker. Det finns det gott om sådana tillfällen i Australien. Jag har fått chansen att besöka alla de större städerna här samt att se Nya Zeeland. Här näst väntar även en studie resa till Kambodja och Vietnam.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag börjar min dag med att gå ner till stranden. Längs stranden i Maroochydore där jag bor, ”vallfärdar” människor under morgonen. Det tillhör kulturen här att ta en strandpromenad innan den hektiska dagen börjar. Alla är måna om att hälsa på varandra och fråga hur läget är. Efter det hoppar jag på bussen till universitetet. Jag spenderar hela min dag där. Det finns gott om utrymme för att både studera eller bara ta det lugnt i den gröna omgivningen. Universitetet jag läser på är extremt duktiga på att engagera sig i sina studenter. Varje vecka innebär nya event och aktiviteter på campusområdet. De olika klubbarna erbjuder ofta gratis mat men även massage och spel. På universitetet finns det även en del café. Jag går gärna dit och köper en kaffe innan jag dyker ner i böckerna/datorn. När jag känner mig klar med plugget sätter jag mig på bussen tillbaka hem. Jag går gärna till gymmet efter skolan. Det finns definitivt en gymkultur här och människor är måna om sin hälsa och fysik. När jag kommer hem till huset lagar jag och mina ”flatmates” mat ihop och kollar på någon serie på Netflix.

Vad är det bästa med din utbildning?

Det bästa är att jag får lov att läsa något som jag brinner för. Alla de ämnen jag tar här nere är intressanta och jag känner ständigt att jag lär mig något nytt. Jag uppskattar även mina hjälpsamma föreläsare. Universitetet erbjuder ett öppet klimat med nära kontakt till lärare och övrig personal.

Vad har du för planer för framtiden?

Mina planer är att hitta ett jobb där jag får lov att tillämpa allt det jag har lärt mig. Jag hoppas att få arbeta internationellt men att vara bosatt i Sverige.

Vad vill du säga till de som funderar på att studera utomlands?

DO IT! man kan inte föreställa sig hur lärorikt det är att studera i ett annat land. Man bygger både kunskap, erfarenheter och självförtroende.

Tack Eleonore, vad roligt att höra om dina studier!

Vill du också studera i Australien? Läs mer här! Du kan även chatta med oss på vår hemsida eller ringa och prata med någon av våra coacher, du når oss på 0771-202040.