Högre utbildning på college och universitet

Ebbas bästa Londontips

Tue Jun 02 2015

För att kicka igång detta inlägg och plantera längtan i era huvuden ska jag börja med att säga ”Hej” och snacka lite om mig själv. Ebba är namnet jag fick för snart 20 år sedan. I januari 2015 tog jag mitt pick och pack och flyttade till ett land som enligt myt bara regnar, men tro mig, denna värld är så extremt mycket mer, men det kommer jag till senare.

Så varför flyttade jag till London? Jo, jag lyckades haffa en plats på en av världens bästa modeskolor. Universitetet är faktiskt rankat som världens bästa universitet för mode och design – det ni! Men att plugga mode, plåta, svänga förbi museum och hänga med coola lärare är faktiskt inte det enda jag gör. Det är nu vi går vidare från mig till staden med stort S.

London är allt och så klart lite till. För att göra det så enkelt som möjligt för oss ska jag rada upp mina favorittips på saker ni kommer tvingas att klämma in i planeringen när ni kommer på besök.

Vad gör du först?
Du skaffar ett Oyster Card. När du skaffat dig ett Oyster tar vi tunnelbanan till Notting Hill Gate och där äter vi brunch på 202. Beställ deras french toast. Jag lovar, du kommer åka raket till himlen och tillbaka på nolltid. När du är mätt i magen kan du ta en sväng förbi Portobello Road. Kanske möter du mig på min dagliga vandring till affären för att köpa mjölk, (den tar alltid slut).

Dags för kaffe
Nu är du förmodligen sugen på en god kaffe, kanske. Men då får du leta länge. London är inte känt för mysiga kaféer. Här dricker man något svalkande mitt på dagen. Så i stället tar du dig in till Piccadilly Circus och Heddon Street för att hälsa på Strawberry Moons. Där fångar du solen på deras mysiga uteservering eller kör en sväng om med en okänd person på deras asballa dansgolv.

Shopping och lunch
När du ändå är i närheten kan du tömma plånboken i alla affärer som sträcker sig runt Oxford Circus. Kanske kan du svänga in på H&M:s flagship store och stöta på mig. Glöm då inte att säga hej! När det är dags för lunch åker du till Shoreditch och letar efter en ingång täckt av röd plast. Bakom finner du små pop-up-matställen. Jag smaskade i mig en falafeltallrik från Yalla-Yalla senast jag var där. Snuskigt gott, och ack så fräck omgivning.

Museum och turistattraktion
När du ätit upp passar det utmärkt för ett besök på ett museum. Ta dig till South Kensington och finn din väg till V&A. Om du är snabb hinner du se Alexander McQueen’s Exhibition. Det är på riktigt den absolut bästa utställning jag varit på. Och tro mig, jag har varit på minst två varje vecka sedan januari. Plus ett flertal under studieresan till Paris. En vilopaus kanske är behövligt efter dagen, men jag skulle ta mig in till Westminister och köpa en biljett till London Eye. Kanske är det klyschigt, men det är ganska vackert på kvällen när hela London lyser upp i glada färger.

Middag och klubb
När det är dags för middag väljer du antingen Burger and Lobster i Soho, eller så äter du koreanskt i Covent Garden. Efter middag och trevligt sällskap drar du och dina vänner vidare till Aqua i Mayfair (Londons innestad). Du hittar roof-top-baren på Argyll Street. Vill du ha fler tips på bra klubbar kan du skriva till mig på min egen blogg.

Jag önskar en trevlig resa till London och hoppas att du får uppleva allt du önskar och vill. Nästa vecka Instagrammar jag för IBS. Följ med mig där!

Simma lugnt,
Ebba

Blir du inspirerad av Ebba? Boka en studievägledning så berättar vi hur vi kan hjälpa dig att uppleva en magisk studietid i London.

Läs mer
Studera på BPP i London
Studera på London College of Fashion i London