Högre utbildning på college och universitet

Det går bra nu för Younes i Australien

Fri Jul 08 2016

Younes Gustafsson Rida pluggar Event och Travel and Tourism på TAFE på Sunshine Coast i Australien. Ryktet nådde oss att hans studier har gått riktigt bra och att han varit med om en massa kul. Vi blev nyfikna och bad honom svara på några intervjufrågor.

Hej Younes! Hur är läget på Sunshine Coast?
– Jag lever verkligen min dröm, det är precis vad jag önskade och hoppades på. Vädret är ett riktigt stort plus för mig som älskar solen. Solen skiner när man vaknar och efter skolan kan man sola och bada lite och sen fortsätta plugga. Allt detta är min största motivation. Perfekt studentliv med grymt mycket möjligheter att göra olika saker på fritiden.

Du har jobbat på lite event med skolan? Berätta!
– Jag har jobbat och varit volontär för sju olika event, tack vare skolan. Fick även kontakt med en tjej som läst Event på TAFE förra året och fick jobb på en organisation där hon nu jobbar.

Blir det mer eventjobb?
– När jag börjar min andra termin här ska jag och mina klasskamrater förbereda och jobba på det andra största eventet i Australien: “The Australasian Police and Emergency Service Game 2016”. Sen ska vi helt på egen hand ta hand om skolans Fashion Show.

Är det kul?
– Ja, allt detta är roligt varje dag och man kan inte göra det överallt. Det är så kul att vara med och förbereda och sen genomföra och vara med på alla dessa stora event. Praktik är för mig det bästa sättet att lära sig och aldrig bli trött på det man gör.

Du jobbade också på “World Outrigger Championships”. Vad är det och vad gjorde du?
– Det är en internationell kanottävling som i år var här i Mooloolaba. Min lärare berättade för en manager på eventet att jag pratar flytande franska och det var precis vad de behövde. Jag fick sköta alla utrop och allt som skulle säga inför de över 3 500 besökarna. Det var bara grymt läckert och kul att få göra detta under fyra dagar.

Det gick så pass bra så du fick ett till jobberbjudande sen, eller hur?
– Jag fick höra av min eventlärare att Tahitis representant tackade henne för det otroligt fina jobb som min klass gjorde under dessa dagar. Och hon hade även frågat om Younes Gustafsson Rida kunde komma och bli kommentator på Tahiti!

Wow, det måste ha känts kul!? Tackade du ja?
– Att få höra detta av mina olika lärare gav mig så klart en riktig kick. Vem vet, kanske det blir att jag reser dit. Det vet jag inte ännu. Jag måste i första hand satsa på mina studier.

Du har även fått frågan om att vara studentambassadör, vad innebär det?
– Det innebär att representera både skolan TAFE och Study Sunshine Coast på event, olika möten och konferenser. Jag har precis blivit intervjuad för detta och skickat in min ansökan och förhoppningsvis blir det jag som får det!

Vi håller tummarna. Har du någon hälsning till andra som vill studera utomlands?
– Boka biljett nu! Jag hade aldrig trott att det jag gör nu skulle bli så här bra. Tack vare Amanda på IBS är allt detta möjligt. Läsa utomlands ger dig en massa erfarenhet av det du pluggar och också av att leva på en helt ny kontinent. Man lär för hela livet. Jag har utvecklats massor och blivit självständig på alla sätt och vis. Tack vare IBS här på the Sunshine Coast har jag också fått hjälp när jag behövt. Jag stormtrivs varenda minut!

Vill du också studera utomlands? Vi finns här för att hjälpa dig hitta din speciella plats ute i världen. Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig!